ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗΟΛΑ
ΤΑ
ΑΡΘΡΑ
ΜΕ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ

TΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΤΗΣΤΕ
ΕΔΩ


ΥΠΕΡΣΥΝ
ΔΕΣΜΟΙ
(LINKS)
ΑΠΟ ΟΛΑ
ΤΑ BLOGS
ΕΛΗΝΙΚΑ
ΚΑΙ ΞΕΝΑ

1. ΕΡΩΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΗ
menu_psycherlove

10. ΜΑΣΚΕΣ
menu_psychmasks

11.Η ΦΙΛΙΑ
menu_psychfriendship

12.ΖΗΛΕΙΑ
menu_psychjealousy

13.ΨΕΜΑ
menu_psychlying

14.ΑΠΟΞΕ
ΝΩΣΗ
menu_psychisolation

15.ΑΥΤΟΠΕ
ΠΟΙΘΗΣΗ
menu_psychselfesteem

16.ΠΑΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟ
ΦΕΥΚΤΟmenu_psychinevitable

17.ΑΙΣΘΗ
ΜΑΤΑ

18. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΑΒΟΛΗ
menu_psychchronicposteponement

19. ΑΝΙΑ
menu_psychcboredom

20. ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
menu_psychburiedfeelings

21. ΘΥΜΟΣ
menu_psychcanger

22. ΑΝΗΔΟΝΙΑ
(ΕΛΛΕΙΨΗ
ΕΥΧΑΡΙ
ΣΤΗΣΗΣ)
menu_psychcanhedonia

23. ΤΑ ΦΑΝΤΑ
ΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΠΑΡΕ
ΛΘΟΝΤΟΣ
menu_psychcghostsofpast

24. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-
ΑΥΤΟΚΑ
ΤΑΣΤΡΟΦΗ
menu_psychselfdestruction

25. Η
ΑΠΟΔΟΧΗ
ΤΗΣ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychcacceptanceofpersonality

26. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ menu_psychblames

27. ΦΛΕΡΤΑ
ΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟmenu_psychcflertingwithdeath

28. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ menu_psychcpregnancy

29. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ menu_psychdriver

30. ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΝΤΙΚΟΙ
ΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙ
ΚΟΤΗΤΑΣ
menu_psychcantisocialpersonality.gif

31. ΕΡΓΑΣΙΟ
ΜΑΝΙΑ
menu_psychcworkalchoholic

32. Ο ΦΟΒΟΣ
menu_psychfear

33.Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychfear-of-intimacy

34.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
inner-dialogue1-300x179

35. ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ
menu_limits

36. ΜΝΗΜΗ
menu_psychmemory

37. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
menu-psychdepression

38. ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ
menu_psychcpanick

39. ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ menu_psychmiddleagecrisis

40. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ menu_psychsleepproblems

41. ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ

42. ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑ
ΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΕΥΡΩΣΗ

43. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

44. ΔΙΑΚΥ
ΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

45. ΝΑΡΚΙΣ
ΣΙΣΜΟΣ

46. ΤΟ ΑΓΧΟΣ

47. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟ
ΜΙΚΟΥ

48. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

49. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ
ΔΕΥΤΙΚΩΝ

50.ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

51. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

52. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

53. ΘΕΑΤΡΙ
ΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟΤΗΤΑ

54. ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

55.ΔΙΑΠΙ ΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕ ΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

56. ΓΑΜΟΣ


57. ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

58.ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙ
ΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

59.ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΜΕ! (ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ)!

60. ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

61.ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

62.ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

63.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ

64.Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

65.ΘΕΡΑΠΕΥ
TIΚΕΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ

66.Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ!

bipolar-disorder-1a

Υπάρχουν άνθρωποι που διακατέχονται από ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις στη διάθεση. Αυτές οι διακυμάνσεις τους έχουν εξαντλήσει τόσο συναισθηματικά που τους εμποδίζει τη νορμάλ λειτουργία της καθημερινής ζωής. Η διάθεση μπορεί να ορισθεί ως ακολούθως «μία παροδική ακούσια συναισθηματική κατάσταση.»

Τα ακόλουθα συμπτώματα των διακυμάνσεων της διάθεσης είναι τα εξής:

Επεισοδιακή μανία ή υπομανία. Η μανία χαρακτηρίζεται από ευφορία, ενθουσιασμό και γρήγορη ομιλία. Για λιγότερα επίπεδα έντασης χρησιμοποιούμε την λέξη υπομανία (χαμηλού βαθμού μανία.»)

Άστατη, απρόβλεπτη συμπεριφορά. Συνήθως μπορεί να είναι φιλονικία με αγαπημένο πρόσωπο χωρίς λόγο, πολλές παρορμητικές αγορές, υπογραφή συμβολαίων χωρίς καμία σκέψη, αποτυχία οικογενειακών υποχρεώσεων.

Αλλαγές στην προσέγγιση και αποφυγή άλλων. Άνθρωποι που υποφέρουν από ακραίες διαθέσεις συχνά εκδηλώνουν αλλαγές στη προσέγγιση και αποφυγή άλλων. Πρώτα θα είναι πολύ φιλικοί και θα «πέσουν επάνω» στα άλλα πρόσωπα. Μετά θα αποτραβηχτούν και δεν θα ανταποκρίνονται.. Μερικές φορές θα φερθούν σε κάποιον φίλο ή αγαπημένο πρόσωπο, με ένα εχθρικό επιθετικό τρόπο. Αυτή η συμπεριφορά θα ακολουθηθεί από τύψεις και μία προσπάθεια για διόρθωση.

Ακραίες διακυμάνσεις στο βάρος ενός ατόμου. Αυτές οι διακυμάνσεις συνδέονται με τις διακυμάνσεις των διαθέσεων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της μανίας το άτομο μπορεί να ζητά να είναι «τέλειο» και πολύ λεπτό. Κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης μπορεί να έχει μία παρορμητική τάση για μεγάλη κατανάλωση τροφής.

Μεγάλες μεταβολές στην ανάγκη για ύπνο. Άνθρωποι με μανία φαίνεται να έχουν λίγη ανάγκη για ύπνο ή να υποφέρουν από αϋπνίες. Οι άνθρωποι με κατάθλιψη μπορούν να κοιμούνται δέκα ή δώδεκα ώρες την ημέρα. Φαίνεται ότι διαλέγουν τον ύπνο να δραπετεύουν από την πραγματικότητα.

Μία ανώμαλη χαοτική συναισθηματική ζωή . Εδώ το άτομο ζει σαν να είναι ένας ηθοποιός σε σαπουνόπερα. Υπάρχουν μεγάλες επιτυχίες και μεγάλες αποτυχίες. Υπάρχουν θεατρικές επιδείξεις. Όλα τα γεγονότα είναι υπερβολικά δραματοποιημένα.

Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ακραίες διακυμάνσεις είναι:

Γενετική τάση. Έρευνες σε δίδυμους έχουν δείξει ότι αυτά τα άτομα 80 τοις εκατό έχουν διαταραχές διπολικής μανίας που υποδεικνύουν ότι οι στενοί συγγενείς είναι πιο πιθανόν να υποφέρουν από το πρόβλημα, από άλλους ανθρώπους.

Ψυχολογικοί παράγοντες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τη γενετική διάθεση. Αν για παράδειγμα ένα άτομο που είναι εξωστρεφή αναγκάζεται από τις καταστάσεις της ζωής να ζήσει μία επιφυλακτική, απαγορευτική ζωή τότε μία συναισθηματική ρήξη μπορεί να συμβεί. Αυτή θα αναγνωρισθεί σαν μανία. Μόλις η μανία κάνει την πορεία της το άτομο μπορεί να υποταχθεί στην κοινωνική πίεση, να οπισθοχωρήσει και να εκδηλώσει κατάθλιψη. Οι διακυμάνσεις των διαθέσεων κάτω από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να επεξηγηθούν σαν ένα είδος διαμαρτυρίας από την φυσική προσωπικότητα εναντίον αυτής που επιβάλλεται από την κοινωνία.

Οι διακυμάνσεις των διαθέσεων πιθανώς να σχετίζονται με τους ρυθμούς του σώματος circadian, βιολογικές διαδικασίες που «ταξιδεύουν σε κύκλους σε μία ημέρα.» Ο κύκλος του ξυπνήματος- ύπνου είναι το πρώτο παράδειγμα. Συνεπώς, διαταραχές στο κύκλο ξυπνήματος-ύπνου μπορούν να είναι διασπαστικές. Αυτό είναι συγκεκριμένα αληθές αν το άτομο βασίζεται στα βαρβιτουρικά για να μπορέσει να κοιμηθεί και σε αμφεταμίνες για ερεθισμό κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ο κύκλος των εμμήνων είναι και αυτός βιολογικός ρυθμός. Όποια γυναίκα έχει προβλήματα με τα έμμηνα, όπως σπασμοί, πονοκέφαλοι, μη λογική σκέψη, και έξαψη, μπορεί να έχει μία δυσμενή επιρροή σε συναισθηματικές διαθέσεις. Γενικά μπορούμε να πούμε ό,τι, ότι επεμβαίνει με τις λειτουργίες του σώματος μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις στις διαθέσεις.

Το φως της ημέρας επίσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην διάθεση. Σε μερικούς ανθρώπους πιο πολύ στα βόρεια κράτη, μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματική ευφορία το καλοκαίρι και κατάθλιψη τον χειμώνα.

Μερικές φορές ιδανικεύουμε μία κατάσταση ή ένα πρόσωπο, και προβάλλουμε τα δικά μας αισθήματα, περιμένοντας να έρθουν τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Όταν βλέπουμε την πραγματικότητα ότι δεν είναι έτσι απογοητευόμαστε και νοιώθουμε ότι δεν αξίζουμε να ζούμε σε αυτή τη ζωή.

Μία άλλη αιτία είναι η πολωτική σκέψη. Για παράδειγμα ένα άτομο είναι τελείως «καλό» ή «κακό». Ένα αυτοκίνητο είναι ή «φανταστικό» ή «για τα σκουπίδια.»

Μπορούμε να πολεμήσουμε τις διακυμάνσεις με τις εξής στρατηγικές:

Να ελαττώσουμε την ένταση των διακυμάνσεων των διαθέσεων. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τη συναισθηματική μας ζωή. Να λέμε στον εαυτόν μας «θα ελαττώσω, δεν θα εξαλείψω τις συναισθηματικές διακυμάνσεις». Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο θυμός γίνεται ερεθισμός, το άγχος γίνεται ήπιο και η κατάθλιψη γίνεται απογοήτευση.

Να βρούμε τρόπους να διεκδικήσουμε τα χαρακτηριστικά μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να αποφεύγουμε τις συναισθηματικές εκρήξεις . Αν καταπιέσουμε τον «αληθινό εαυτό μας» θα αισθανθούμε σαν να είμαστε σε ψυχολογική φυλακή. Και όταν είμαστε σε φυλακή τι θέλουμε να κάνουμε; Η απάντηση είναι να «βγούμε έξω». Αν βρούμε τρόπους να είμαστε έξω από τη φυλακή, δεν χρειάζεται να το σκάσουμε. Και έτσι θα υπονομεύσουμε τις τάσεις προς τη μανία ή υπομανία.

Να ζούμε κανονική ζωή. Να έχουμε κανονικές συνήθειες ύπνου, φαγητού, δουλειάς και αναψυχής. Αυτό θα μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε τους circadian και άλλους βιολογικούς ρυθμούς.

Οι γυναίκες που έχουν πρόβλημα με τα έμμηνα, πρέπει να σχεδιάσουν την ημέρα τους και να ελαφρύνουν το φορτίο τους όσο μπορούν. Πρέπει να χαλαρώνουν και να προσπαθούν να ελαττώσουν το άγχος.

Αν υποφέρουμε από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να χρειαζόμαστε περισσότερο ήλιο. Οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι στη μέση του ουρανού μπορούμε να παίρνουμε ένα περίπατο δεκαπέντε ως είκοσι λεπτών.

Να αποφεύγουμε να ιδανικεύουμε άλλα άτομα,κατάκτηση ή ευκαιρία και να προσπαθούμε να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Δεν πρέπει να προβάλλουμε τις φαντασίες και τις επιθυμίες μας σε αυτά τα πράγματα.

Να αντικρούσουμε τις πολωτικές σκέψεις . Να λέμε στον εαυτό μας «Απλοποιώ τα πράγματα και βλέπω μόνο δύο κατηγορίες» η πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι.

Αν οι διακυμάνσεις στις διαθέσεις δεν μπορούν να ελεγχθούν από εμάς το πιο πιθανό είναι τα συμπτώματα των διακυμάνσεων να χειροτερέψουν. Τότε θα πρέπει να πάμε σε ένα ειδικό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!

ΕΡΤ

EURO NEWS
IN GREEK


CNN
GREECE


FRANCE 24
ENGLISH


FRANCE 24
FRENCH


SKY NEWS

BBC WORLD

BBC RADIO

RAI NEWS
LIVE


STAR
CHANNEL


Mega channel

Alpha
channel


Extra3
channel


KONTRA
CHANNEL

ANT1
WPSO

Mega
Channel
CHYPRUS

RT
DEUTSCHE
WELLE

DER SPIEGEL
TV ON
LINE

TV N24
aljazeera
lifenews
Visit
tv lifenews!

NHK
JAPON


ABC

KATU

U.S.A
TODAY


CNN CHILE

CDN ALIVE
CHINESE


TN EN VIVO

RTVE

CTV Ottawa

EURONEWS
SPANISH


NUESTRA
VISION


CP24
Toronto
ON Canada


UOL.COM
BRASIL


EURONEWS
PORTU
GUESE


ABC
NEWS
AUSTRALIA


HONG KONG
NEWS


NDTV

ΟΛΥΜΠΟΣ TV

RADIO
STATIONS

ALPHA
RADIO GR


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΘΗΝΩΝ


SKY FM
REAL FM


ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Πίνακας άρθρων
στα Αγγλικά


GREEK
CRISIS


Πίνακας άρθρων
στα Γαλλικά

Die Welt

Griechen
land.net


Alle
Nachrichten
und
Informationen
der F.A.Z.
zum Thema
Griechenland


Άρθρα
απο το
πρακτορείο
ΡΙΑ


Άρθρα
απο τo
INFOGRECIA


Άρθρα στα
Ιταλικά απο
την ANSAMD
GRECIA


Άρθρα
για την Ελλάδα
στο Europapress
στα Ισπανικά


Άρθρα στα
Ολλανδικά


Άρθρα
στα Βουλγαρικά


ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ.

ΚΟΣΜΙΚΑ ΝΕΑ.

ΚΑΙΡΟΣ.

EURO NEWS ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

GREEK AMERICAN NEWS AGENCY.

GREEK REPORTER

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ(TRUTHOUT) ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ DEFEND DEMOCRACY

ΤΣΙΠΡΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TORNOS NEWS GR

NEW DEAL GR

Blogs
από όλη
την Ελλάδα

My Agean. blog

ANALYST GR

axortagos

Voicenews

Antinews

Cnn news

HUFFINGTON
POST


ANTI-
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Αs μιλήσουμε
Επιτέλους


gazzeta.gr

eglimati
kotita


ΕΘΝΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΚΑΦΕΝΕΙΟ


econews.gr

ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ


kourdisto
portokali


ΤΟ ENIMERWSI

Epikaira

EPIRUS
GATE

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ινφωγνώμων
Πολιτικά


madata.gr

media
soup.gr


mediagate.gr

news 24

newsbeat.gr

News it.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
ΡΕ


www.
Olympia.gr


ΠΕΝΤΑΠΟ
ΣΤΑΓΜΑ”


ΠΑΠΑΤ
ΖΗΔΕΣ BLOG


perierga

ΠΡΕΖΑ
TV.


PRESS-GR. Blogspot.com

protagon.gr

LIAKOS
BLOG


ΖΟΥΓΚΛΑ
ONLINE


BLOG
NEMO GR


PATHFINDER
ONLINE

IN GR

MEDIA
BLOG


E-ROOSTER
BLOG


BANG GR
BLOG


BLOG
ΠΟΛΙΤΙΣ GR


SPIRO
SPERO


taxalia.
blogspot.com


TVXS

TRAGICO.COM

ΤΟ TRELO
KOUNELI


TROKTIKO

TOFTERI.COM

TROMAKTIKO

tsantiri.gr

FIMOTRO

ENIKOS. GR

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΣΥΝΗΓΟ
ΡΟΣ ΤΟΥ
ΚΑΤΑΝΑΛΛΩΤΗ


ΕΥΡΩΠΗ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ


Blogs
of the European
Commissioners


SIBYLLA
the secret
truth


ΤΟ athi
napoli.gr


egersis.com

EXOFTI
SIO.COM


ΑΔΙΑ
ΒΡΟΧΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

kopro
skyla


ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΝΕΑ


conto
georgis.com


athens.
indymedia.gr


ANTI
LOGOS GR


enkripto.com

enomenoi
bloggers


apnea.gr

ΙΔΕΟ
ΠΗΓΗ


drougos.gr

ΒΑΘΥ
ΚΟΚΚΙΝΟ


Λαϊκούρα news

ΑΝΙΧΝΕΥ
ΣΕΙΣ


NATIONAL
PRIDE


palmo
grafos.
comnews


roides.com

panosz.
wordpress.com


Lénfant
de la haute
de la mer


athens
ville.com


netakias.com

ΑΡΙΣΤΕΡΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΝΩΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ
ΙΔΕΩΝ .gr


Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΡΕ
ΔΩΣΕ


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΣΥΝΟΡΑ


ΜΕΣΑ
ΜΑΖΙΚΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΑΘΗΝΩΝ


πιτσιρικος

ΔΑΦΝΗ
ΧΡΟΝΟ
ΠΟΥΛΟΥ


ΙΑΣΩΝΟΣ

ΣΤΥΛΟΣ

NORTH
EPIRUS


Με Σύμμαχο
εσένα


ΑΕΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

fox, 2
magazine


Herr K

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ


Κατάληψη

orsr
Ο Δόκτωρ
Τζέκιλ και
ο κύριος Χάϊντ


Articles
And Thoughts


M.A.R.C
Review


archaeo
pteryx


Εβρίτης

ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΡΙ
ΛΟΓΟΤΕ
ΧΝΙΑΣ


DETE.GR

PATRAS
NEWS COM


PATRA
TORA.GR


PATRAS
TIME.GR


THE BEST.GR

ΠΕΛΟΠΟΝ
ΝΗΣΟΣ.GR


ΓΝΩΜΗ

Εφημερίδα Η Γνώμη.
Τα πρωτοσέλιδα των
ελληνικών εφημερίδων.


PALO.GR

ΟΙΚΟ
ΝΟΜΙΚΑ
BLOGS


tsantiri.gr

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ
ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ


ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ

fimotro

ΕΥΒΟΙΑ

ΑΝΕΜΟ
ΓΑΣΤΡΙ


ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

SISAKI

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΛΕΧΙΠ
ΤΟΤΟ


PRONEWS

defence-
point.gr


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ippolyte

Eleven gr

ΝΟΜΟ
ΣΦΑΙΡΑ


ΠΑΡΑΠΟ
ΛΙΤΙΚΗ


ΗΠΕΙΡΟΣ-
ΕΛΛΑΣ


ΔΥΝΑΤΟΣ

kolindros fire

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ


ΑΡΙΣΤΟ
ΦΑΝΙΣ


ΝΑΞΙΟΣ

ΒΟΛΟΣ TV

ΠΡΑΣΣΙΑ-
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΠΑΡΑΠΟΝΑ
ΡΟΔΟΥ


Greek alert

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΠΙΣΤΡΙ

DIMOTIKO
SAFARI


ΠΕΛΑΣΓΙΑ

ΣΚΑΘΑΡΙ

ΧΑΣΑΠΗΣ

NIKOS 63

ΕΛΕΥΣΗ
ΕΛΗΝΩΝ


Kentri
potideas


Ζουζου
news


ΕΛΛΗΝΟΠΑ
ΛΙΓΕΝΕΣΙΑ


army
alertness


ΒΑΘΥ
ΠΡΑΣΙΝΟ


ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΛΕΚΥΣ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΘΕΜΑ
ΧΡΟΝΟΥ


SKANDA
LISTIS


Kepparou

ΓΑΡΓΑ
ΛΙΑΝΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ


ΚΟΝΣΕΡΒΟ
ΚΟΥΤΙ

ΘΑΛΑΜΟ
ΦΥΛΑΚΑΣ


ΖΕΙ ΔΩΡΟΝ

Hellenic
legion


Piazza
del popolo


ΒΕΝΤΕΤΑ

ΤΙΡΑ
ΜΟΛΑΣ


ΚΟΝΔΥ
ΛΟΦΟΡΟΣ


ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ

ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ

arena

alex
polis


ΑΝΤΙΚΡΥ

ΘΗΒΑ
NEWS


ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

greki.gr

ΞΕΣΠΑΩ

NEWS
LINE


ΤΟ ΠΕΡΙ
ΠΤΕΡΟ


ALMYROS

kanali 1

ΞΕΦΩΤΟ

ΕΧΩ ΝΕΑ

christos
sainis


vatola
kkiotis


ΤΥΧΑΙΟ
ΔΕΝ
ΝΟΜΙΖΩ


Salonica
news


ΤΟ ΠΕΙΡΑ
ΧΤΗΡΙ


ΣΗΜΑΝΤΡΑ

None news

ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΟΛΑ


gkourou

ΑΤΣΑ
ΡΑΝΤΟΣ


Brief news

Ramnousia

FILOLOGOS

ΚΡΑΧΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΤΡΕΛΟ
ΓΑΪΔΟΎΡΙ


svoura news

News
Piper


Α Dr. Seeng
Ανάλυσέ τα


KARDITSA
blogs spot


ΔΡΑΜΙΝΑ
ΝΕΑ


ΛΑΜΟΓΙΟ

Efenpress

ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΟ
ΒΗΜΑ


HELLENIC
REVENGE


THRAKI
DEVIL.COM

GREEK
TV LAND


GRΕΕΚ
CINEMA