ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΟΛΑ
ΤΑ
ΑΡΘΡΑ
ΜΕ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ

TΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΤΗΣΤΕ
ΕΔΩ


ΥΠΕΡΣΥΝ
ΔΕΣΜΟΙ
(LINKS)
ΑΠΟ ΟΛΑ
ΤΑ BLOGS
ΕΛΗΝΙΚΑ
ΚΑΙ ΞΕΝΑ

1. ΕΡΩΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΗ
menu_psycherlove

10. ΜΑΣΚΕΣ
menu_psychmasks

11.Η ΦΙΛΙΑ
menu_psychfriendship

12.ΖΗΛΕΙΑ
menu_psychjealousy

13.ΨΕΜΑ
menu_psychlying

14.ΑΠΟΞΕ
ΝΩΣΗ
menu_psychisolation

15.ΑΥΤΟΠΕ
ΠΟΙΘΗΣΗ
menu_psychselfesteem

16.ΠΑΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟ
ΦΕΥΚΤΟmenu_psychinevitable

17.ΑΙΣΘΗ
ΜΑΤΑ

18. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΑΒΟΛΗ
menu_psychchronicposteponement

19. ΑΝΙΑ
menu_psychcboredom

20. ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
menu_psychburiedfeelings

21. ΘΥΜΟΣ
menu_psychcanger

22. ΑΝΗΔΟΝΙΑ
(ΕΛΛΕΙΨΗ
ΕΥΧΑΡΙ
ΣΤΗΣΗΣ)
menu_psychcanhedonia

23. ΤΑ ΦΑΝΤΑ
ΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΠΑΡΕ
ΛΘΟΝΤΟΣ
menu_psychcghostsofpast

24. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-
ΑΥΤΟΚΑ
ΤΑΣΤΡΟΦΗ
menu_psychselfdestruction

25. Η
ΑΠΟΔΟΧΗ
ΤΗΣ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychcacceptanceofpersonality

26. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ menu_psychblames

27. ΦΛΕΡΤΑ
ΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟmenu_psychcflertingwithdeath

28. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ menu_psychcpregnancy

29. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ menu_psychdriver

30. ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΝΤΙΚΟΙ
ΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙ
ΚΟΤΗΤΑΣ
menu_psychcantisocialpersonality.gif

31. ΕΡΓΑΣΙΟ
ΜΑΝΙΑ
menu_psychcworkalchoholic

32. Ο ΦΟΒΟΣ
menu_psychfear

33.Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychfear-of-intimacy

34.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
inner-dialogue1-300x179

35. ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ
menu_limits

36. ΜΝΗΜΗ
menu_psychmemory

37. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
menu-psychdepression

38. ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ
menu_psychcpanick

39. ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ menu_psychmiddleagecrisis

40. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ menu_psychsleepproblems

41. ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ

42. ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑ
ΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΕΥΡΩΣΗ

43. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

44. ΔΙΑΚΥ
ΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

45. ΝΑΡΚΙΣ
ΣΙΣΜΟΣ

46. ΤΟ ΑΓΧΟΣ

47. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟ
ΜΙΚΟΥ

48. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

49. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ
ΔΕΥΤΙΚΩΝ

50.ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

51. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

52. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

53. ΘΕΑΤΡΙ
ΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟΤΗΤΑ

54. ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

55.ΔΙΑΠΙ ΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕ ΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

56. ΓΑΜΟΣ


57. ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

58.ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙ
ΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

59.ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΜΕ! (ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ)!

60. ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

61.ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

62.ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

63.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ

64.Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

65.ΘΕΡΑΠΕΥ
TIΚΕΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ

66.Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ!

thMCZ2R430

Το άγχος του αστυνομικού μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ίδιο και την υπηρεσία του. Ένας αστυνομικός μπορεί να παρατηρήσει ότι έχει τα ακόλουθα σημάδια του στρες.

Σωματικά: Κούραση, εμετός, ναυτία, πόνος στο στήθος, ζαλάδα, απώλεια αισθήσεων, τρεμούλιασμα, τρίξιμο δοντιών, υπερβολικός ιδρώτας, ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, πονοκέφαλοι, μειωμένη όρεξη, ανικανότητα, ψυχρότητα, ανοργασμία, λιποθυμικά επεισόδια, απώλεια βάρους, αϋπνίες, έλκος, άσθμα.

Συναισθηματικά: Αγωνία, ενοχή, φόβος, άρνηση, ερεθιστικότητα, πανικός, αβεβαιότητα, κατάθλιψη, θυμός, άσχημες σκέψεις.
Σημάδια συμπεριφοράς: Απομόνωση, νευρικός βηματισμός, υποψία, συναισθηματικά ξεσπάσματα, ανικανότητα ξεκούρασης, αντικοινωνικές πράξεις, αλλαγή στην δραστηριότητα, χρησιμοποίηση τοξικών ουσιών.

Το άγχος του αστυνομικού έχει πολλές αιτίες: Η διάθεση της κοινής γνώμης είναι μία από τις πηγές του άγχους. Συνήθως η κοινή γνώμη θεωρεί τους αστυνομικούς σαν σύμβολα εξουσίας που φορούν ένα σήμα και όπλο και δεν έχουν καμία συναισθηματική ανταπόκριση. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πολλοί αστυνομικοί είναι άτομα που νοιάζονται και με συμπόνια. Εκτός αυτού είναι και αυτοί γονείς που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που κάθε γονέας αντιμετωπίζει. Αλλά εκτός από το να ανησυχούν για αυτά τα προβλήματα, οι αστυνομικοί ξοδεύουν τις ώρες εργασίας τους κοιτώντας στις χειρότερες καταστάσεις που έχει να τους προσφέρει η κοινωνία. Πρέπει να λύσουν τα προβλήματα των άλλων και επιπλέον τα δικά τους. Ο αστυνομικός αναμένεται να έχει πολλούς ρόλους και να τους εκτελεί με ένα χαμόγελο.

Άλλη πηγή άγχους είναι το άστατο ωράριο. Ένας αστυνομικός δεν έχει κανονικό ωράριο εργασίας όπως έχουμε όλοι μας. Αυτό του δημιουργεί προβλήματα στον ύπνο και στις σχέσεις με την οικογένεια του, διότι η οικογένειά του για να αναπτύξει νορμάλ σχέσεις το χρειάζεται δίπλα της σε κανονικό ωράριο.

Η ημιστρατιωτική δομή της δουλειάς των αστυνομικών και η στολή που φορούν τους απανθρωποποιεί κάνοντας τους να αισθάνονται σαν ένα μηχάνημα. Επίσης βλέποντας τη στολή κάποιοι πολίτες μπορούν να βγάλουν όλα τα απωθημένα τους. Λόγω της φύσης του στρες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί μπορούν να έχουν απότομα ξεσπάσματα, και επειδή η φύση της δουλειάς απαιτεί από αυτούς να έχουν καθαρές λύσεις, τα βλέπουν όλα σε ένα πλαίσιο μαύρου άσπρου. Η πραγματικότητα της ζωής όμως είναι γκρίζα. Εκτιθέμενοι σε ανθρώπους που προσπαθούν να βλάψει ο ένας τον άλλο είναι δύσκολο να εμπιστευθούν ακόμα και τους καλούς ανθρώπους. Η προσπάθεια συναισθηματικής αυτοκυριαρχίας που καταβάλλουν τους εξαντλεί και έξω από τη δουλειά τους, κάνοντάς τους να μη θέλουν να συμμετέχουν στην κοινωνική ή οικογενειακή ζωή.

Η εφαρμογή του νόμου μπορεί να αφήσει κατάλοιπα σε μερικούς αστυνομικούς, διότι εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο μπορεί μερικές φορές να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανθρώπινη πλευρά τους. Επίσης το δικαστικό σύστημα και ο τύπος δημιουργούν άγχος. Σε μία έρευνα στη Φλόριντα της Αμερικής από τους ψυχολόγους βρέθηκε ότι η αναποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος και η διαστρεβλωμένη αρνητική άποψη του τύπου, προκαλούσε πιο πολύ άγχος στους αστυνομικούς από την αντιμετώπιση και τη σύλληψη κακοποιών.

Ένα πρόβλημα που δημιουργεί μεγάλο άγχος είναι ο θάνατος ή τραυματισμός συναδέλφου, πυροβολισμός ή τραυματισμός ενός αστυνομικού από κακοποιό, και ο πυροβολισμός εναντίον ενός πολίτη από αστυνομικό. Η περίπτωση αυτή λέγεται διαταραχή μετά-τραυματικού άγχους και είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν άγχος όχι μόνο στον αστυνομικό αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο που έχει έρθει σε επαφή με τη βία. Υπάρχει η λαθεμένη αντίληψη ότι αν ένας αστυνομικός είναι σκληρός και κυνικός τα παραπάνω προβλήματα θα ξεχασθούν και θα συνεχίσει τη ζωή του. Τα προβλήματα αυτά όμως δεν φεύγουν και μένουν στο μυαλό του να το βασανίζουν. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια με ψυχολόγο και με ένα πρώην θύμα διαταραχής μετά-τραυματικού άγχους.

Οι σχέσεις με την οικογένεια προκαλούν άγχος. Το υπερβολικό στρες προκαλεί προβλήματα στην κρίση, στο συναισθηματικό έλεγχο, στην ικανότητα του ατόμου να σκεφτεί λογικά και στην ακρίβεια της αντίληψης. Στις περισσότερες δουλειές τυχόν επιδείνωση σε αυτές τις ικανότητες δεν έχει σοβαρές συνέπειες, στην περίπτωση του αστυνομικού οι συνέπειες μπορούν να είναι μεγάλες. Συνιστάται στη σύζυγο να μην τον ανταγωνίζεται όταν νιώθει αποξενωμένη, να δείχνει κατανόηση και να του συμπαραστέκεται. Επίσης το μεγάλο λάθος που κάνει ο αστυνομικός με την οικογένεια του είναι ότι επειδή έχει γίνει σκληρός και κυνικός κάτω από τις συνθήκες της δουλειάς, συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι αν έχει συνηθίσει στη βία και στην υποψία, θα του είναι πολύ δύσκολο να συμπεριφερθεί με τρυφερότητα και εμπιστοσύνη. Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά δεν είναι κανένας διακόπτης να τα κλείσει και να τα ανάψει. Φοράει τη μάσκα του βίαιου και καχύποπτου στη δουλειά και συνεχίζει να τη φοράει στο σπίτι του. Για μερικούς από αυτούς είναι η προστασία τους. Πρέπει όμως να μάθουν να μοιράζονται τα πράγματα που τους συμβαίνουν, με την οικογένειά τους. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό μέρος της σχέσης. Ο αστυνομικός πρέπει να βρει χρόνο να μιλήσει με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Η οικογένειά του είναι η μεγαλύτερη υποστήριξη. Δεν πρέπει να αφήσει αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται διότι ο γάμος μπορεί να καταλήξει σε διαζύγιο. Στην Αμερική το ποσοστό των διαζυγίων των αστυνομικών είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το γενικό πληθυσμό.

Άλλες έρευνες στην Αμερική έχουν δείξει ότι οι αστυνομικοί έχουν πιθανότητες διπλάσιες από άλλους επαγγελματίες να αποκτήσουν καρδιακά προβλήματα. Επίσης οι αστυνομικοί που πεθαίνουν από καρκίνο είναι πολύ περισσότεροι από το γενικό πληθυσμό. Άλλα προβλήματα είναι: Προβλήματα με αλκοόλ, προβλήματα υπερβολικής χρήσης κάποιων φαρμάκων που παίρνουν για κάποια πάθηση, παράνοια, αγχώδεις διαταραχές και εγκεφαλικό. Αντιμετωπίζοντας όλα αυτά πάνω στην απελπισία του κάποιος αστυνομικός μπορεί να δοκιμάσει να αυτοκτονήσει. Στην Αμερική οι αστυνομικοί έχουν την τρίτη θέση στις αυτοκτονίες.

Η μείωση του στρες αρχίζει με εκτίμηση της αξίας της ζωής του . Οι αστυνομικοί κοιτάζοντας καλύτερα στη ζωή τους και στα πράγματα που τους προκαλούν προβλήματα, μπορούν να προσπαθήσουν σιγά-σιγά να τα αλλάξουν. Πάνω από όλα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι άνθρωποι και ότι ζητώντας ψυχολογική βοήθεια δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατοι. Αντιδρούν και αυτοί στα ερεθίσματα και τραύματα ψυχολογικά και σωματικά και επίκεινται στους ίδιους εθισμούς και πίκρες όπως οι άλλοι πολίτες. Με κατάλληλη εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη μπορούν να καταφέρουν να μειώσουν το στρες και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Επίσης εκ μέρους της διοίκησης μπορούν να γίνουν αλλαγές. Στην Αμερική στα αστυνομικά τμήματα έχουν μάνατζερ του στρες . Μειώνοντας οργανωτικά το στρες μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ηθικό, καλύτερη παραγωγή και επομένως σε καλύτερη αποτελεσματικότητα.

ΥΓ. Η αναφορά στον αστυνομικό προφανώς απευθύνεται και στη γυναίκα συνάδελφό του.

Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!

ΕΡΤ

EURO NEWS
IN GREEK


CNN
GREECE


FRANCE 24
ENGLISH


FRANCE 24
FRENCH


SKY NEWS

BBC WORLD

BBC RADIO

RAI NEWS
LIVE


STAR
CHANNEL


Mega channel

Alpha
channel


Extra3
channel


KONTRA
CHANNEL

ANT1
WPSO

Mega
Channel
CHYPRUS

RT
DEUTSCHE
WELLE

DER SPIEGEL
TV ON
LINE

TV N24
aljazeera
lifenews
Visit
tv lifenews!

NHK
JAPON


ABC

KATU

U.S.A
TODAY


CNN CHILE

CDN ALIVE
CHINESE


TN EN VIVO

RTVE

CTV Ottawa

EURONEWS
SPANISH


NUESTRA
VISION


CP24
Toronto
ON Canada


UOL.COM
BRASIL


EURONEWS
PORTU
GUESE


ABC
NEWS
AUSTRALIA


HONG KONG
NEWS


NDTV

ΟΛΥΜΠΟΣ TV

RADIO
STATIONS

ALPHA
RADIO GR


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΘΗΝΩΝ


SKY FM
REAL FM


ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Πίνακας άρθρων
στα Αγγλικά


GREEK
CRISIS


Πίνακας άρθρων
στα Γαλλικά

Die Welt

Griechen
land.net


Alle
Nachrichten
und
Informationen
der F.A.Z.
zum Thema
Griechenland


Άρθρα
απο το
πρακτορείο
ΡΙΑ


Άρθρα
απο τo
INFOGRECIA


Άρθρα στα
Ιταλικά απο
την ANSAMD
GRECIA


Άρθρα
για την Ελλάδα
στο Europapress
στα Ισπανικά


Άρθρα στα
Ολλανδικά


Άρθρα
στα Βουλγαρικά


a title=”ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ.” href=”http://www.tomyalo.com/mp/grk/totalwebafter2/tableafter.htm”target=”_blank”>ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ.

ΚΟΣΜΙΚΑ ΝΕΑ.

ΚΑΙΡΟΣ.

EURO NEWS ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

GREEK AMERICAN NEWS AGENCY.

GREEK REPORTER

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ(TRUTHOUT) ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ DEFEND DEMOCRACY

ΤΣΙΠΡΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TORNOS NEWS GR

NEW DEAL GR

Blogs
από όλη
την Ελλάδα

My Agean. blog

ANALYST GR

axortagos

Voicenews

Antinews

Cnn news

HUFFINGTON
POST


ANTI-
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Αs μιλήσουμε
Επιτέλους


gazzeta.gr

eglimati
kotita


ΕΘΝΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΚΑΦΕΝΕΙΟ


econews.gr

ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ


kourdisto
portokali


ΤΟ ENIMERWSI

Epikaira

EPIRUS
GATE

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ινφωγνώμων
Πολιτικά


madata.gr

media
soup.gr


mediagate.gr

news 24

newsbeat.gr

News it.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
ΡΕ


www.
Olympia.gr


ΠΕΝΤΑΠΟ
ΣΤΑΓΜΑ”


ΠΑΠΑΤ
ΖΗΔΕΣ BLOG


perierga

ΠΡΕΖΑ
TV.


PRESS-GR. Blogspot.com

protagon.gr

LIAKOS
BLOG


ΖΟΥΓΚΛΑ
ONLINE


BLOG
NEMO GR


PATHFINDER
ONLINE

IN GR

MEDIA
BLOG


E-ROOSTER
BLOG


BANG GR
BLOG


BLOG
ΠΟΛΙΤΙΣ GR


SPIRO
SPERO


taxalia.
blogspot.com


TVXS

TRAGICO.COM

ΤΟ TRELO
KOUNELI


TROKTIKO

TOFTERI.COM

TROMAKTIKO

tsantiri.gr

FIMOTRO

ENIKOS. GR

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΣΥΝΗΓΟ
ΡΟΣ ΤΟΥ
ΚΑΤΑΝΑΛΛΩΤΗ


ΕΥΡΩΠΗ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ


Blogs
of the European
Commissioners


SIBYLLA
the secret
truth


ΤΟ athi
napoli.gr


egersis.com

EXOFTI
SIO.COM


ΑΔΙΑ
ΒΡΟΧΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

kopro
skyla


ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΝΕΑ


conto
georgis.com


athens.
indymedia.gr


ANTI
LOGOS GR


enkripto.com

enomenoi
bloggers


apnea.gr

ΙΔΕΟ
ΠΗΓΗ


drougos.gr

ΒΑΘΥ
ΚΟΚΚΙΝΟ


Λαϊκούρα news

ΑΝΙΧΝΕΥ
ΣΕΙΣ


NATIONAL
PRIDE


palmo
grafos.
comnews


roides.com

panosz.
wordpress.com


Lénfant
de la haute
de la mer


athens
ville.com


netakias.com

ΑΡΙΣΤΕΡΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΝΩΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ
ΙΔΕΩΝ .gr


Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΡΕ
ΔΩΣΕ


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΣΥΝΟΡΑ


ΜΕΣΑ
ΜΑΖΙΚΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΑΘΗΝΩΝ


πιτσιρικος

ΔΑΦΝΗ
ΧΡΟΝΟ
ΠΟΥΛΟΥ


ΙΑΣΩΝΟΣ

ΣΤΥΛΟΣ

NORTH
EPIRUS


Με Σύμμαχο
εσένα


ΑΕΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

fox, 2
magazine


Herr K

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ


Κατάληψη

orsr
Ο Δόκτωρ
Τζέκιλ και
ο κύριος Χάϊντ


Articles
And Thoughts


M.A.R.C
Review


archaeo
pteryx


Εβρίτης

ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΡΙ
ΛΟΓΟΤΕ
ΧΝΙΑΣ


DETE.GR

PATRAS
NEWS COM


PATRA
TORA.GR


PATRAS
TIME.GR


THE BEST.GR

ΠΕΛΟΠΟΝ
ΝΗΣΟΣ.GR


ΓΝΩΜΗ

Εφημερίδα Η Γνώμη.
Τα πρωτοσέλιδα των
ελληνικών εφημερίδων.


PALO.GR

ΟΙΚΟ
ΝΟΜΙΚΑ
BLOGS


tsantiri.gr

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ
ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ


ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ

fimotro

ΕΥΒΟΙΑ

ΑΝΕΜΟ
ΓΑΣΤΡΙ


ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

SISAKI

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΛΕΧΙΠ
ΤΟΤΟ


PRONEWS

defence-
point.gr


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ippolyte

Eleven gr

ΝΟΜΟ
ΣΦΑΙΡΑ


ΠΑΡΑΠΟ
ΛΙΤΙΚΗ


ΗΠΕΙΡΟΣ-
ΕΛΛΑΣ


ΔΥΝΑΤΟΣ

kolindros fire

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ


ΑΡΙΣΤΟ
ΦΑΝΙΣ


ΝΑΞΙΟΣ

ΒΟΛΟΣ TV

ΠΡΑΣΣΙΑ-
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΠΑΡΑΠΟΝΑ
ΡΟΔΟΥ


Greek alert

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΠΙΣΤΡΙ

DIMOTIKO
SAFARI


ΠΕΛΑΣΓΙΑ

ΣΚΑΘΑΡΙ

ΧΑΣΑΠΗΣ

NIKOS 63

ΕΛΕΥΣΗ
ΕΛΗΝΩΝ


Kentri
potideas


Ζουζου
news


ΕΛΛΗΝΟΠΑ
ΛΙΓΕΝΕΣΙΑ


army
alertness


ΒΑΘΥ
ΠΡΑΣΙΝΟ


ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΛΕΚΥΣ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΘΕΜΑ
ΧΡΟΝΟΥ


SKANDA
LISTIS


Kepparou

ΓΑΡΓΑ
ΛΙΑΝΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ


ΚΟΝΣΕΡΒΟ
ΚΟΥΤΙ

ΘΑΛΑΜΟ
ΦΥΛΑΚΑΣ


ΖΕΙ ΔΩΡΟΝ

Hellenic
legion


Piazza
del popolo


ΒΕΝΤΕΤΑ

ΤΙΡΑ
ΜΟΛΑΣ


ΚΟΝΔΥ
ΛΟΦΟΡΟΣ


ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ

ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ

arena

alex
polis


ΑΝΤΙΚΡΥ

ΘΗΒΑ
NEWS


ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

greki.gr

ΞΕΣΠΑΩ

NEWS
LINE


ΤΟ ΠΕΡΙ
ΠΤΕΡΟ


ALMYROS

kanali 1

ΞΕΦΩΤΟ

ΕΧΩ ΝΕΑ

christos
sainis


vatola
kkiotis


ΤΥΧΑΙΟ
ΔΕΝ
ΝΟΜΙΖΩ


Salonica
news


ΤΟ ΠΕΙΡΑ
ΧΤΗΡΙ


ΣΗΜΑΝΤΡΑ

None news

ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΟΛΑ


gkourou

ΑΤΣΑ
ΡΑΝΤΟΣ


Brief news

Ramnousia

FILOLOGOS

ΚΡΑΧΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΤΡΕΛΟ
ΓΑΪΔΟΎΡΙ


svoura news

News
Piper


Α Dr. Seeng
Ανάλυσέ τα


KARDITSA
blogs spot


ΔΡΑΜΙΝΑ
ΝΕΑ


ΛΑΜΟΓΙΟ

Efenpress

ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΟ
ΒΗΜΑ


HELLENIC
REVENGE


THRAKI
DEVIL.COM

GREEK
TV LAND


GRΕΕΚ
CINEMA