ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΟΛΑ
ΤΑ
ΑΡΘΡΑ
ΜΕ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ

TΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΤΗΣΤΕ
ΕΔΩ


ΥΠΕΡΣΥΝ
ΔΕΣΜΟΙ
(LINKS)
ΑΠΟ ΟΛΑ
ΤΑ BLOGS
ΕΛΗΝΙΚΑ
ΚΑΙ ΞΕΝΑ

1. ΕΡΩΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΗ
menu_psycherlove

10. ΜΑΣΚΕΣ
menu_psychmasks

11.Η ΦΙΛΙΑ
menu_psychfriendship

12.ΖΗΛΕΙΑ
menu_psychjealousy

13.ΨΕΜΑ
menu_psychlying

14.ΑΠΟΞΕ
ΝΩΣΗ
menu_psychisolation

15.ΑΥΤΟΠΕ
ΠΟΙΘΗΣΗ
menu_psychselfesteem

16.ΠΑΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟ
ΦΕΥΚΤΟmenu_psychinevitable

17.ΑΙΣΘΗ
ΜΑΤΑ

18. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΑΒΟΛΗ
menu_psychchronicposteponement

19. ΑΝΙΑ
menu_psychcboredom

20. ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
menu_psychburiedfeelings

21. ΘΥΜΟΣ
menu_psychcanger

22. ΑΝΗΔΟΝΙΑ
(ΕΛΛΕΙΨΗ
ΕΥΧΑΡΙ
ΣΤΗΣΗΣ)
menu_psychcanhedonia

23. ΤΑ ΦΑΝΤΑ
ΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΠΑΡΕ
ΛΘΟΝΤΟΣ
menu_psychcghostsofpast

24. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-
ΑΥΤΟΚΑ
ΤΑΣΤΡΟΦΗ
menu_psychselfdestruction

25. Η
ΑΠΟΔΟΧΗ
ΤΗΣ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychcacceptanceofpersonality

26. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ menu_psychblames

27. ΦΛΕΡΤΑ
ΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟmenu_psychcflertingwithdeath

28. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ menu_psychcpregnancy

29. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ menu_psychdriver

30. ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΝΤΙΚΟΙ
ΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙ
ΚΟΤΗΤΑΣ
menu_psychcantisocialpersonality.gif

31. ΕΡΓΑΣΙΟ
ΜΑΝΙΑ
menu_psychcworkalchoholic

32. Ο ΦΟΒΟΣ
menu_psychfear

33.Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychfear-of-intimacy

34.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
inner-dialogue1-300x179

35. ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ
menu_limits

36. ΜΝΗΜΗ
menu_psychmemory

37. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
menu-psychdepression

38. ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ
menu_psychcpanick

39. ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ menu_psychmiddleagecrisis

40. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ menu_psychsleepproblems

41. ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ

42. ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑ
ΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΕΥΡΩΣΗ

43. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

44. ΔΙΑΚΥ
ΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

45. ΝΑΡΚΙΣ
ΣΙΣΜΟΣ

46. ΤΟ ΑΓΧΟΣ

47. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟ
ΜΙΚΟΥ

48. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

49. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ
ΔΕΥΤΙΚΩΝ

50.ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

51. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

52. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

53. ΘΕΑΤΡΙ
ΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟΤΗΤΑ

54. ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

55.ΔΙΑΠΙ ΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕ ΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

56. ΓΑΜΟΣ


57. ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

58.ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙ
ΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

59.ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΜΕ! (ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ)!

60. ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

61.ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

62.ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

63.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ

64.Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

65.ΘΕΡΑΠΕΥ
TIΚΕΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ

66.Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ!

thLP8G4Q81

Η αντιμετώπιση της φωτιάς είναι πολύ επικίνδυνο επάγγελμα. Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν: τον κίνδυνο να καούν, σωματική εξάντληση, αφυδάτωση, θερμοπληξία, ρεκόρ καρδιακών προσβολών κ.λ.π.

Στην ώρα της κατάσβεσης της φωτιάς το άγχος, ο φόβος και ο πανικός μπορούν να οδηγήσουν στη κατάρρευση της καθαρής σκέψης και οργανικής δομής. Υπάρχει όριο διεκπεραίωσης πληροφοριών σε μία δύσκολη κατάσταση και κοινά λάθη μπορούν να συμβούν. Υπολογισμοί δείχνουν ότι πολλοί θα μπορούσαν να σωθούν από μία φωτιά αν είχαν εκπαιδευτεί αρκετά πριν την καταστροφή. Όταν λείπει η εξάσκηση, το πιο πιθανόν είναι ο πυροσβέστης να νιώσει μοναξιά, να έχει ενοχές για κακή απόδοση, να έχει αισθήματα εκτός ελέγχου και να νιώθει σαν θύμα.

Σε μια κακή εβδομάδα οι πυροσβέστες μπορεί να δουν περισσότερες τραγωδίες από ό,τι έχουν δει οι πιο πολλοί άνθρωποι σε όλη τους τη ζωή. Αυτές οι εμπειρίες τυπώνονται στο μυαλό τους για πάντα και όταν πηγαίνουν στο σπίτι τους μπορούν να νιώθουν αβοήθητοι και συντετριμμένοι από: το μέγεθος και το απροσδόκητο της καταστροφής, τη θέα και τη μυρωδιά των καμένων κορμιών, την αγωνία των συγγενών, τον πόνο, την ψυχική αγωνία των θυμάτων και την τρομερή πίεση της δουλειάς.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που τους προκαλεί άγχος είναι η ταυτοποίηση. Ταυτοποίηση είναι μία γνωστική διαδικασία συναισθηματικής εμπλοκής στην οποία εμείς βλέπουμε τους άλλους σαν τους εαυτούς μας. Οι πυροσβέστες συνήθως ταυτίζονται με τα θύματα καταστροφής και τις οικογένειες των θυμάτων, προπαντός αν υπάρχουν παιδιά από τα θύματα, οι πυροσβέστες τα ταυτίζουν με τα παιδιά τους. Άλλο πρόβλημα που δημιουργεί μεγάλο άγχος είναι η κύρια και δευτερεύουσα διαταραχή μετά-τραυματικού άγχους. Στην κύρια διαταραχή μετά-τραυματικού άγχους, ο πυροσβέστης αντιμετωπίζει το θάνατό του ή τραυματισμό του ή ενός συναδέλφου, από τη φωτιά ή από καταστροφικό γεγονός. Στη δευτερεύουσα διαταραχή μετά-τραυματικού άγχους είναι η εμπειρία του τραύματος που προέρχεται από συμπεριφορές και αισθήματα που απορρέουν, όταν βοηθούν ή θέλουν να βοηθήσουν ένα θύμα που υποφέρει. Αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που μπορούν να δημιουργήσουν άγχος στον πυροσβέστη. Υπάρχει η λαθεμένη αντίληψη ότι τα παραπάνω προβλήματα θα ξεχασθούν και ο πυροσβέστης θα συνεχίσει τη ζωή του. Τα προβλήματα αυτά όμως δεν φεύγουν και μένουν στο μυαλό του να τον βασανίζουν. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια με ψυχολόγο και με ένα πρώην θύμα διαταραχής μετά-τραυματικού άγχους.

Άλλη πηγή άγχους είναι το άστατο ωράριο. Ένας πυροσβέστης δεν έχει κανονικό ωράριο εργασίας όπως έχουμε όλοι μας. Αυτό του δημιουργεί προβλήματα στον ύπνο και στις σχέσεις με την οικογένειά του, διότι η οικογένειά του για να αναπτύξει νορμάλ σχέσεις τον χρειάζεται δίπλα του σε κανονικό ωράριο.

Όμως η δομή της δουλειάς του δεν το επιτρέπει αυτό. Η προσωπική τους και οικογενειακή τους ζωή συνδέεται και οργανώνεται γύρω από το πυροσβεστείο λόγω του ότι ο πυροσβέστης αναγκάζεται να μένει και κοιμάται αρκετές φορές σε αυτό. Η συνεχής όμως απουσία των πυροσβεστών από το σπίτι τους και την κοινωνική ζωή προκαλεί δυσαρέσκεια στις συζύγους τους διότι πολλές φορές νιώθουν μοναξιά. Αποτέλεσμα ο γάμος μπορεί να καταλήξει σε διαζύγιο. Στην Αμερική το ποσοστό των διαζυγίων των πυροσβεστών είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το γενικό πληθυσμό. Σε όλα αυτά τα προβλήματα, που προκαλούν άγχος, οι πυροσβέστες μπορούν να ακολουθήσουν μερικές στρατηγικές ή να μάθουν διάφορες συμπεριφορές, που μπορούν να τους βοηθήσουν.

Στο πρόβλημα που δημιουργείται με την ταυτοποίηση θυμάτων, ένας αποτελεσματικός τρόπος μπορεί να είναι, οι πυροσβέστες να διδαχθούν αποτελεσματικούς τρόπους από ψυχολόγους για να ελαττώσουν την ταυτοποίηση με τα θύματα.

Κατά τη διάρκεια της καταστροφής είναι σημαντικό οι πυροσβέστες να μοιράζονται τα αισθήματα ενοχής, όταν νιώθουν αβοήθητοι και να καθησυχάζονται από τους συνάδελφους και προϊστάμενους.

Το χιούμορ μπορεί να βοηθήσει τους πυροσβέστες αρκετά. Συνήθως χρησιμοποιείται από τους πυροσβέστες και τους κάνει να μοιράζονται συναισθηματικά την εμπειρία του τραύματος και να νιώθουν σαν οικογένεια.

Σε περίπτωση νεκρών θυμάτων οι τελετές μπορουν να δώσουν νόημα στα γεγονότα. Η ενταφή του νεκρού για παράδειγμα είναι μία πολιτισμική τελετή η οποία βοηθάει τα άτομα να διαχειριστούν τον φόβο, όταν υπάρχει χάος και σύγχυση. Σε μία πόλη της Αμερικής οι πυροσβέστες ένιωσαν θυμό και δυσφορία, όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας άφησαν καμένα πτώματα στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου της πόλης.

Οι οικογένειές των πυροσβεστών μπορούν να προσφέρουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Συνιστάται στις συζύγους να μην είναι ανταγωνιστικές επειδή πολλές φορές νιώθουν αποξενωμένες, να δείχνουν κατανόηση και να συμπαραστέκονται στους πυροσβέστες. Να μην ξεχνούν ότι ζουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Οι σύζυγοι δεν πρέπει να βασίζονται στον άνδρα τους για να γίνουν ευτυχισμένες. Πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν την ευτυχία μέσα από τον εαυτό τους και να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους. Αυτό θα τους επιτρέψει να απολαύσουν τις στιγμές με τους άνδρες τους καλύτερα. Όμως και οι δυο σύζυγοι πρέπει να μάθουν να μοιράζονται τα πράγματα που τους συμβαίνουν. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό μέρος της σχέσης. Ο πυροσβέστης πρέπει να βρει χρόνο να μιλήσει με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Πρέπει να λειτουργούν αρμονικά και να δουν ότι οι ζωές τους δεν απορροφιούνται από τον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις της δουλειάς.

Οι πυροσβέστες μπορούν να μειώσουν το άγχος τους δείχνοντας την απαραίτητη υποστήριξη ο ένας για τον άλλο. Ένας πυροσβέστης προσφέροντας τη συμπάθειά του, τη κατανόηση και τη φιλία του σε ένα συνάδελφο που έχει περάσει ένα τραυματικό γεγονός μπορεί να τον ανακουφίσει αρκετά. Όταν ένας πυροσβέστης που έχει τύχει σε μια τραγωδία αφήνει τα δάκρυα να ξεχειλίσουν από τα μάτια του, αυτό δεν σημαίνει αδυναμία αλλά ότι είναι άνθρωπος. Ο πυροσβέστης αυτή τη στιγμή πρέπει να λάβει ανακούφιση, συμπόνια, βοήθεια με επιβεβαίωση, ενθάρρυνση, διαφώτιση και παρηγοριά, ιδίως όταν υπάρχει απώλεια και πένθος. Ο πυροσβέστης πρέπει πρώτα να νιώσει ότι κάποιοι ακούν και καταλαβαίνουν τον πόνο του, μετά να διδαχθεί καινούργιες συμπεριφορές, διαθέσεις και απόψεις. Με ελπίδα και πίστη πρέπει να εκπαιδευτεί και να φύγει από την κατάσταση που τον βασανίζει. Για να ξεπεράσει το πρόβλημα χρειάζεται αρκετό χρόνο και προπαντός βοήθεια.

Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!

ΕΡΤ

EURO NEWS
IN GREEK


CNN
GREECE


FRANCE 24
ENGLISH


FRANCE 24
FRENCH


SKY NEWS

BBC WORLD

BBC RADIO

RAI NEWS
LIVE


STAR
CHANNEL


Mega channel

Alpha
channel


Extra3
channel


KONTRA
CHANNEL

ANT1
WPSO

Mega
Channel
CHYPRUS

RT
DEUTSCHE
WELLE

DER SPIEGEL
TV ON
LINE

TV N24
aljazeera
lifenews
Visit
tv lifenews!

NHK
JAPON


ABC

KATU

U.S.A
TODAY


CNN CHILE

CDN ALIVE
CHINESE


TN EN VIVO

RTVE

CTV Ottawa

EURONEWS
SPANISH


NUESTRA
VISION


CP24
Toronto
ON Canada


UOL.COM
BRASIL


EURONEWS
PORTU
GUESE


ABC
NEWS
AUSTRALIA


HONG KONG
NEWS


NDTV

ΟΛΥΜΠΟΣ TV

RADIO
STATIONS

ALPHA
RADIO GR


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΘΗΝΩΝ


SKY FM
REAL FM


ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Πίνακας άρθρων
στα Αγγλικά


GREEK
CRISIS


Πίνακας άρθρων
στα Γαλλικά

Die Welt

Griechen
land.net


Alle
Nachrichten
und
Informationen
der F.A.Z.
zum Thema
Griechenland


Άρθρα
απο το
πρακτορείο
ΡΙΑ


Άρθρα
απο τo
INFOGRECIA


Άρθρα στα
Ιταλικά απο
την ANSAMD
GRECIA


Άρθρα
για την Ελλάδα
στο Europapress
στα Ισπανικά


Άρθρα στα
Ολλανδικά


Άρθρα
στα Βουλγαρικά


ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ.

ΚΟΣΜΙΚΑ ΝΕΑ.

ΚΑΙΡΟΣ.

EURO NEWS ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

GREEK AMERICAN NEWS AGENCY.

GREEK REPORTER

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ(TRUTHOUT) ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ DEFEND DEMOCRACY

ΤΣΙΠΡΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TORNOS NEWS GR

NEW DEAL GR

Blogs
από όλη
την Ελλάδα

My Agean. blog

ANALYST GR

axortagos

Voicenews

Antinews

Cnn news

HUFFINGTON
POST


ANTI-
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Αs μιλήσουμε
Επιτέλους


gazzeta.gr

eglimati
kotita


ΕΘΝΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΚΑΦΕΝΕΙΟ


econews.gr

ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ


kourdisto
portokali


ΤΟ ENIMERWSI

Epikaira

EPIRUS
GATE

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ινφωγνώμων
Πολιτικά


madata.gr

media
soup.gr


mediagate.gr

news 24

newsbeat.gr

News it.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
ΡΕ


www.
Olympia.gr


ΠΕΝΤΑΠΟ
ΣΤΑΓΜΑ”


ΠΑΠΑΤ
ΖΗΔΕΣ BLOG


perierga

ΠΡΕΖΑ
TV.


PRESS-GR. Blogspot.com

protagon.gr

LIAKOS
BLOG


ΖΟΥΓΚΛΑ
ONLINE


BLOG
NEMO GR


PATHFINDER
ONLINE

IN GR

MEDIA
BLOG


E-ROOSTER
BLOG


BANG GR
BLOG


BLOG
ΠΟΛΙΤΙΣ GR


SPIRO
SPERO


taxalia.
blogspot.com


TVXS

TRAGICO.COM

ΤΟ TRELO
KOUNELI


TROKTIKO

TOFTERI.COM

TROMAKTIKO

tsantiri.gr

FIMOTRO

ENIKOS. GR

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΣΥΝΗΓΟ
ΡΟΣ ΤΟΥ
ΚΑΤΑΝΑΛΛΩΤΗ


ΕΥΡΩΠΗ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ


Blogs
of the European
Commissioners


SIBYLLA
the secret
truth


ΤΟ athi
napoli.gr


egersis.com

EXOFTI
SIO.COM


ΑΔΙΑ
ΒΡΟΧΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

kopro
skyla


ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΝΕΑ


conto
georgis.com


athens.
indymedia.gr


ANTI
LOGOS GR


enkripto.com

enomenoi
bloggers


apnea.gr

ΙΔΕΟ
ΠΗΓΗ


drougos.gr

ΒΑΘΥ
ΚΟΚΚΙΝΟ


Λαϊκούρα news

ΑΝΙΧΝΕΥ
ΣΕΙΣ


NATIONAL
PRIDE


palmo
grafos.
comnews


roides.com

panosz.
wordpress.com


Lénfant
de la haute
de la mer


athens
ville.com


netakias.com

ΑΡΙΣΤΕΡΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΝΩΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ
ΙΔΕΩΝ .gr


Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΡΕ
ΔΩΣΕ


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΣΥΝΟΡΑ


ΜΕΣΑ
ΜΑΖΙΚΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΑΘΗΝΩΝ


πιτσιρικος

ΔΑΦΝΗ
ΧΡΟΝΟ
ΠΟΥΛΟΥ


ΙΑΣΩΝΟΣ

ΣΤΥΛΟΣ

NORTH
EPIRUS


Με Σύμμαχο
εσένα


ΑΕΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

fox, 2
magazine


Herr K

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ


Κατάληψη

orsr
Ο Δόκτωρ
Τζέκιλ και
ο κύριος Χάϊντ


Articles
And Thoughts


M.A.R.C
Review


archaeo
pteryx


Εβρίτης

ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΡΙ
ΛΟΓΟΤΕ
ΧΝΙΑΣ


DETE.GR

PATRAS
NEWS COM


PATRA
TORA.GR


PATRAS
TIME.GR


THE BEST.GR

ΠΕΛΟΠΟΝ
ΝΗΣΟΣ.GR


ΓΝΩΜΗ

Εφημερίδα Η Γνώμη.
Τα πρωτοσέλιδα των
ελληνικών εφημερίδων.


PALO.GR

ΟΙΚΟ
ΝΟΜΙΚΑ
BLOGS


tsantiri.gr

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ
ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ


ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ

fimotro

ΕΥΒΟΙΑ

ΑΝΕΜΟ
ΓΑΣΤΡΙ


ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

SISAKI

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΛΕΧΙΠ
ΤΟΤΟ


PRONEWS

defence-
point.gr


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ippolyte

Eleven gr

ΝΟΜΟ
ΣΦΑΙΡΑ


ΠΑΡΑΠΟ
ΛΙΤΙΚΗ


ΗΠΕΙΡΟΣ-
ΕΛΛΑΣ


ΔΥΝΑΤΟΣ

kolindros fire

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ


ΑΡΙΣΤΟ
ΦΑΝΙΣ


ΝΑΞΙΟΣ

ΒΟΛΟΣ TV

ΠΡΑΣΣΙΑ-
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΠΑΡΑΠΟΝΑ
ΡΟΔΟΥ


Greek alert

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΠΙΣΤΡΙ

DIMOTIKO
SAFARI


ΠΕΛΑΣΓΙΑ

ΣΚΑΘΑΡΙ

ΧΑΣΑΠΗΣ

NIKOS 63

ΕΛΕΥΣΗ
ΕΛΗΝΩΝ


Kentri
potideas


Ζουζου
news


ΕΛΛΗΝΟΠΑ
ΛΙΓΕΝΕΣΙΑ


army
alertness


ΒΑΘΥ
ΠΡΑΣΙΝΟ


ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΛΕΚΥΣ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΘΕΜΑ
ΧΡΟΝΟΥ


SKANDA
LISTIS


Kepparou

ΓΑΡΓΑ
ΛΙΑΝΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ


ΚΟΝΣΕΡΒΟ
ΚΟΥΤΙ

ΘΑΛΑΜΟ
ΦΥΛΑΚΑΣ


ΖΕΙ ΔΩΡΟΝ

Hellenic
legion


Piazza
del popolo


ΒΕΝΤΕΤΑ

ΤΙΡΑ
ΜΟΛΑΣ


ΚΟΝΔΥ
ΛΟΦΟΡΟΣ


ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ

ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ

arena

alex
polis


ΑΝΤΙΚΡΥ

ΘΗΒΑ
NEWS


ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

greki.gr

ΞΕΣΠΑΩ

NEWS
LINE


ΤΟ ΠΕΡΙ
ΠΤΕΡΟ


ALMYROS

kanali 1

ΞΕΦΩΤΟ

ΕΧΩ ΝΕΑ

christos
sainis


vatola
kkiotis


ΤΥΧΑΙΟ
ΔΕΝ
ΝΟΜΙΖΩ


Salonica
news


ΤΟ ΠΕΙΡΑ
ΧΤΗΡΙ


ΣΗΜΑΝΤΡΑ

None news

ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΟΛΑ


gkourou

ΑΤΣΑ
ΡΑΝΤΟΣ


Brief news

Ramnousia

FILOLOGOS

ΚΡΑΧΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΤΡΕΛΟ
ΓΑΪΔΟΎΡΙ


svoura news

News
Piper


Α Dr. Seeng
Ανάλυσέ τα


KARDITSA
blogs spot


ΔΡΑΜΙΝΑ
ΝΕΑ


ΛΑΜΟΓΙΟ

Efenpress

ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΟ
ΒΗΜΑ


HELLENIC
REVENGE


THRAKI
DEVIL.COM

GREEK
TV LAND


GRΕΕΚ
CINEMA