ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΟΛΑ
ΤΑ
ΑΡΘΡΑ
ΜΕ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ

TΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΤΗΣΤΕ
ΕΔΩ


ΥΠΕΡΣΥΝ
ΔΕΣΜΟΙ
(LINKS)
ΑΠΟ ΟΛΑ
ΤΑ BLOGS
ΕΛΗΝΙΚΑ
ΚΑΙ ΞΕΝΑ

1. ΕΡΩΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΗ
menu_psycherlove

10. ΜΑΣΚΕΣ
menu_psychmasks

11.Η ΦΙΛΙΑ
menu_psychfriendship

12.ΖΗΛΕΙΑ
menu_psychjealousy

13.ΨΕΜΑ
menu_psychlying

14.ΑΠΟΞΕ
ΝΩΣΗ
menu_psychisolation

15.ΑΥΤΟΠΕ
ΠΟΙΘΗΣΗ
menu_psychselfesteem

16.ΠΑΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟ
ΦΕΥΚΤΟmenu_psychinevitable

17.ΑΙΣΘΗ
ΜΑΤΑ

18. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΑΒΟΛΗ
menu_psychchronicposteponement

19. ΑΝΙΑ
menu_psychcboredom

20. ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
menu_psychburiedfeelings

21. ΘΥΜΟΣ
menu_psychcanger

22. ΑΝΗΔΟΝΙΑ
(ΕΛΛΕΙΨΗ
ΕΥΧΑΡΙ
ΣΤΗΣΗΣ)
menu_psychcanhedonia

23. ΤΑ ΦΑΝΤΑ
ΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΠΑΡΕ
ΛΘΟΝΤΟΣ
menu_psychcghostsofpast

24. ΧΡΟΝΙΑ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-
ΑΥΤΟΚΑ
ΤΑΣΤΡΟΦΗ
menu_psychselfdestruction

25. Η
ΑΠΟΔΟΧΗ
ΤΗΣ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychcacceptanceofpersonality

26. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ menu_psychblames

27. ΦΛΕΡΤΑ
ΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟmenu_psychcflertingwithdeath

28. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ menu_psychcpregnancy

29. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ menu_psychdriver

30. ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΝΤΙΚΟΙ
ΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙ
ΚΟΤΗΤΑΣ
menu_psychcantisocialpersonality.gif

31. ΕΡΓΑΣΙΟ
ΜΑΝΙΑ
menu_psychcworkalchoholic

32. Ο ΦΟΒΟΣ
menu_psychfear

33.Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟ
ΤΗΤΑΣ
menu_psychfear-of-intimacy

34.Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
inner-dialogue1-300x179

35. ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ
menu_limits

36. ΜΝΗΜΗ
menu_psychmemory

37. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
menu-psychdepression

38. ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ
menu_psychcpanick

39. ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ menu_psychmiddleagecrisis

40. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ menu_psychsleepproblems

41. ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ

42. ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑ
ΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΕΥΡΩΣΗ

43. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

44. ΔΙΑΚΥ
ΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

45. ΝΑΡΚΙΣ
ΣΙΣΜΟΣ

46. ΤΟ ΑΓΧΟΣ

47. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟ
ΜΙΚΟΥ

48. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

49. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΥΧΟΣΩ
ΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ (BURNOUT) ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ
ΔΕΥΤΙΚΩΝ

50.ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

51. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

52. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

53. ΘΕΑΤΡΙ
ΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟΤΗΤΑ

54. ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

55.ΔΙΑΠΙ ΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕ ΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

56. ΓΑΜΟΣ


57. ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

58.ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙ
ΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

59.ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΜΕ! (ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ)!

60. ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

61.ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

62.ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

63.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ

64.Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

65.ΘΕΡΑΠΕΥ
TIΚΕΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ

66.Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ!

images (23)
Στις 7 Μαρτίου γίνονται οι εκλογές. Το κάθε κόμμα ετοιμάζει το έμψυχό του υλικό για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα όπως φαίνεται πάλι θα μας κυβερνήσει.. Έτσι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την απόκτηση της εξουσίας την επόμενη τετραετία. Σε αυτή την προσπάθεια ετοιμάζουν τα επιτελεία τους με τους κατάλληλους ανθρώπους για να προετοιμάσουν τις ενέργειες και για την ακρίβεια τους κατάλληλους ψυχολογικούς χειρισμούς επηρεασμού του λαού που θα τους βοηθήσουν να καταφέρουν το λαό να τους ψηφίσει. Όμως τι είναι ψυχολογικοί χειρισμοί επηρεασμού του λαού και σε τι χρησιμεύουν;

Ψυχολογικοί χειρισμοί επηρεασμού του λαού αναφέρονται στην ψυχολογική γνώση που μπορεί να επηρεάσει τον πληθυσμό να ενεργήσει με κάποιους προκαθορισμένους τρόπους. Κατ’ αρχάς για να πετύχει αυτός ο σκοπός πρέπει να υπάρχει ολόκληρος οργανισμός όπως η κυβέρνηση, κόμμα η οποιοδήποτε σωματείο. Αυτός ο οργανισμός ως αρχηγό, πρέπει να έχει τον κατάλληλο άνθρωπο που μπορεί να επηρεάσει το λαό. Το επόμενο βήμα είναι η προπαγάνδα. Η αποτελεσματική προπαγάνδα αλλάζει τις διαθέσεις των ανθρώπων. Αυτό μπορεί να γίνει αν οι άνθρωποι συνταυτιστούν με μία αποστολή που υποτίθεται ότι πρόκειται να αλλάξει πράγματα. Η προπαγάνδα έχει «εργαλεία » που αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα μπορούν να έχουν τρομερά αποτελέσματα. Μερικά από αυτά είναι:

Η στατιστική ως επιστήμη για να αποδείξει κάτι. Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα στατιστικά δεδομένα μπορούν να μας πουν πόσοι άνθρωποι σε ένα δείγμα απάντησαν κάποια ερώτηση με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Δεν μπορούν να απαντήσουν σε τέτοιες γενικότητες όπως τι θέλει και τι σκέφτεται ο λαός.

Άτομα διάσημα όπως: μπασκετμπολίστες, προπονητές ή ηθοποιοί. Ο σκοπός είναι ο λαός να τους ακολουθήσει. Άνθρωποι εκπαιδευμένοι που προσπαθούν να υποδυθούν τον άνθρωπο του λαού και χρησιμοποιούν λέξεις που ακούγονται γλυκά στα αυτιά του ακροατηρίου. «Οικογένεια», «ελπιδοφόρο μέλλον» κ.λ.π.

Ωραίες λέξεις κατάλληλες για να εμποδίσουν ή να εξευμενίσουν οποιαδήποτε αντίδραση σε καταστάσεις όπου υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν δυνατά αισθήματα. Η κυβέρνηση του Ρέιγκαν ονόμασε τους πύραυλους ΜΧ Προστάτες της ειρήνης.

Εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανασφάλειας ενός ατόμου, και πίεση από άτομα που υποτίθεται ότι είναι στο ίδιο επίπεδο να ταιριάξει ή να είναι με το πλήθος. Για παράδειγμα «Όλοι φορούν jeans jordace»

Αλλαγή σκηνικού, όπου ένα «πεδίο μάχης» αντικαθιστάται με ένα άλλο για να αναγκαστεί ο εχθρός να αμυνθεί. Βρισιά, όπου ένα άτομο ή μία ιδέα συνδέεται με ένα αρνητικό σύμβολο με την ελπίδα να απορριφθεί από το ακροατήριο χωρίς αποδείξεις. Γενικεύσεις. Αυτές είναι λέξεις που επικαλούνται τέτοια συναισθήματα όπως: αγάπη για την πατρίδα, οικογένεια, επιθυμία για ειρήνη, ελευθερία, τιμή κ.λ.π.

Μεταβίβαση, όπου επιβάλλονται θετικές ή αρνητικές ιδιότητες από ένα άτομο σε ένα άλλο προκειμένου να κάνει το άλλο πιο δεκτό ή να το θέσει υπό αμφισβήτηση.

Λέξεις ηθικής αρετής, όπως οι λέξεις ειρήνη, ευτυχία, ασφάλεια, σοφία, αρχηγεία, ελευθερία κ.λ.π. που σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία θετική εικόνα όταν συνδεθεί με ένα άτομο ή ένα ζήτημα.

Το λιγότερο κακό, όπου γίνεται επιλογή του λιγότερου κακού διότι η εναλλακτική επιλογή θα είναι πολλή χειρότερη. Συμφωνία με μικρής σημασίας απόψεις, φόβος αλλαγής, ισχυρισμοί, στερεότυπα, αποδοκιμασίες, αοριστίες, απλοποιήσεις, επαναλήψεις, συνθήματα, υπαινιγμοί, ψέματα, διαδόσεις κ.λ.π.

Μετά, το επόμενο στάδιο ψυχολογικών χειρισμών επηρεασμού του λαού, είναι η εκπαίδευση καταλλήλων ομάδων προπαγάνδας με την ικανότητα να πείσουν και να παρακινήσουν τον λαό, για την υποστήριξη τους.

Διακεκριμένοι επαγγελματίες –γιατροί δικηγόροι, διαχειριστές κ.λ.π. μπορούν να συμμετέχουν, που με το κύρος τους μπορούν να επηρεάσουν τον λαό.

Συγκεντρώσεις πλήθους μπορούν να ελεγχθούν από αυτούς που ασκούν επιρροή και τοποθετούνται σε οργανισμούς όπως τα συνδικάτα, διάφορες ομάδες ή επαγγελματικοί οργανισμοί. Μια μικρή συγκεντρωμένη ομάδα μπορεί να δώσει την εντύπωση μεγάλης λαϊκής υποστήριξης και να παρακινήσει αλλαγές συμπεριφορών σε χιλιάδες ανθρώπους, μετατρέποντας αυτές τις διαθέσεις σε ψήφο.

Με δελτία τύπου, αγωγές, κινήσεις στο χρηματιστήριο και με συγκεντρωμένες δραστηριότητες σε όλα τα πεδία κλείνουν οι ψυχολογικοί χειρισμοί επηρεασμού του λαού.

Οι εφαρμογές των ψυχολογικών χειρισμών επηρεασμού του λαού κατά τη διάρκεια της ειρήνης φαίνεται πιο πολύ στις πολιτικές εκλογές. Κατά τη διάρκεια όμως των πολιτικών εκλογών ο κάθε πολιτικός πρέπει να χρησιμοποιήσει επιπλέον συγκεκριμένες πρακτικές όπως το χαμόγελο και τις αφίσες, για να κερδίσει την πολυπόθητη θέση στη βουλή. Πρέπει να προσέχουμε τους πολιτικούς που ποντάρουν στην απήχηση του ονόματος τους και δεν μιλούν για τις αρχές των προγραμμάτων ή για τα μελλοντικά σχέδια.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν μεγάλο ρόλο στην πληροφόρηση του λαού. Κατά τη διάρκεια των εκλογών έχει παρατηρηθεί ότι οι ψηφοφόροι δίνουν μεγάλη σημασία σε ζητήματα που έχουν συζητηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όμως έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την ανεξάρτητη σκέψη των ψηφοφόρων. Οι πολιτικοί το γνωρίζουν αυτό και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προς όφελός τους. Χρησιμοποιούν δύο τρόπους να αλλάξουν τη γνώμη και τις διαθέσεις, τον κύριο τρόπο και τον περιφερειακό. Στον κύριο τρόπο παραθέτουν επιχειρήματα τα οποία εκτιμώνται από τους ψηφοφόρους. Ο τρόπος αυτός όμως δεν είναι τόσο αποτελεσματικός διότι οι ψηφοφόροι πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους όλα τα στοιχεία, που παίρνει πολύ χρόνο. Για αυτό χρησιμοποιείται ο περιφερειακός τρόπος. Στον περιφερειακό τρόπο παραθέτουν ένα απλό μήνυμα και το εκθέτουν σε θετικό ερεθισμό. Μία πολιτική διαφήμιση στην τηλεόραση αντικατοπτρίζει τον περιφερειακό τρόπο, τα άρθρα στις εφημερίδες που είναι πιο προσανατολισμένα πιο πολύ στα επιχειρήματα των προγραμμάτων ενός πολιτικού, αντικατοπτρίζουν τον κύριο τρόπο.

Επίσης οι πολιτικοί δίνουν μεγάλη σημασία στους παράγοντες προσωπικότητας των ψηφοφόρων όπως αυτό-εκτίμηση και εξυπνάδα.

Ένας σύγχρονος πολιτικός έχοντας αυτές τις γνώσεις φτάνει στο τελικό στάδιο προετοιμασίας πριν τις εκλογές. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται ειδικό ψυχολόγο για να τον βοηθήσει να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο ψυχολόγος βασισμένος στις έρευνες για το ακροατήριο δίνει συγκεκριμένες οδηγίες στον υποψήφιο πολιτικό: πώς να καλυτερέψει την εξωτερική του εμφάνιση και γενικά την εικόνα του, να δραστηριοποιήσει τη συμπεριφορά του, να έχει μία καλή επικοινωνία και αντίληψη. Αποκαλύπτει στον ίδιον τα δυνατά και αδύνατα χαρακτηριστικά του και κάνει την κατάλληλη δουλειά για αυτόν.

Ο ψηφοφόρος σε λίγο θα κληθεί με την ψήφο του να βγάλει μία καινούργια κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία. Θα ήταν ευχής έργο αν ο κάθε ψηφοφόρος ψήφιζε τον κάθε πολιτικό του για το πρόγραμμά του και όχι επηρεασμένος από τις παραπάνω τακτικές που ανέφερα.

Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!

ΕΡΤ

EURO NEWS
IN GREEK


CNN
GREECE


FRANCE 24
ENGLISH


FRANCE 24
FRENCH


SKY NEWS

BBC WORLD

BBC RADIO

RAI NEWS
LIVE


STAR
CHANNEL


Mega channel

Alpha
channel


Extra3
channel


KONTRA
CHANNEL

ANT1
WPSO

Mega
Channel
CHYPRUS

RT
DEUTSCHE
WELLE

DER SPIEGEL
TV ON
LINE

TV N24
aljazeera
lifenews
Visit
tv lifenews!

NHK
JAPON


ABC

KATU

U.S.A
TODAY


CNN CHILE

CDN ALIVE
CHINESE


TN EN VIVO

RTVE

CTV Ottawa

EURONEWS
SPANISH


NUESTRA
VISION


CP24
Toronto
ON Canada


UOL.COM
BRASIL


EURONEWS
PORTU
GUESE


ABC
NEWS
AUSTRALIA


HONG KONG
NEWS


NDTV

ΟΛΥΜΠΟΣ TV

RADIO
STATIONS

ALPHA
RADIO GR


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΘΗΝΩΝ


SKY FM
REAL FM


ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Πίνακας άρθρων
στα Αγγλικά


GREEK
CRISIS


Πίνακας άρθρων
στα Γαλλικά

Die Welt

Griechen
land.net


Alle
Nachrichten
und
Informationen
der F.A.Z.
zum Thema
Griechenland


Άρθρα
απο το
πρακτορείο
ΡΙΑ


Άρθρα
απο τo
INFOGRECIA


Άρθρα στα
Ιταλικά απο
την ANSAMD
GRECIA


Άρθρα
για την Ελλάδα
στο Europapress
στα Ισπανικά


Άρθρα στα
Ολλανδικά


Άρθρα
στα Βουλγαρικά


ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ.

ΚΟΣΜΙΚΑ ΝΕΑ.

ΚΑΙΡΟΣ.

EURO NEWS ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

GREEK AMERICAN NEWS AGENCY.

GREEK REPORTER

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ(TRUTHOUT) ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ DEFEND DEMOCRACY

ΤΣΙΠΡΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TORNOS NEWS GR

NEW DEAL GR

Blogs
από όλη
την Ελλάδα

My Agean. blog

ANALYST GR

axortagos

Voicenews

Antinews

Cnn news

HUFFINGTON
POST


ANTI-
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Αs μιλήσουμε
Επιτέλους


gazzeta.gr

eglimati
kotita


ΕΘΝΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΚΑΦΕΝΕΙΟ


econews.gr

ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ


kourdisto
portokali


ΤΟ ENIMERWSI

Epikaira

EPIRUS
GATE

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ινφωγνώμων
Πολιτικά


madata.gr

media
soup.gr


mediagate.gr

news 24

newsbeat.gr

News it.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
ΡΕ


www.
Olympia.gr


ΠΕΝΤΑΠΟ
ΣΤΑΓΜΑ”


ΠΑΠΑΤ
ΖΗΔΕΣ BLOG


perierga

ΠΡΕΖΑ
TV.


PRESS-GR. Blogspot.com

protagon.gr

LIAKOS
BLOG


ΖΟΥΓΚΛΑ
ONLINE


BLOG
NEMO GR


PATHFINDER
ONLINE

IN GR

MEDIA
BLOG


E-ROOSTER
BLOG


BANG GR
BLOG


BLOG
ΠΟΛΙΤΙΣ GR


SPIRO
SPERO


taxalia.
blogspot.com


TVXS

TRAGICO.COM

ΤΟ TRELO
KOUNELI


TROKTIKO

TOFTERI.COM

TROMAKTIKO

tsantiri.gr

FIMOTRO

ENIKOS. GR

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΣΥΝΗΓΟ
ΡΟΣ ΤΟΥ
ΚΑΤΑΝΑΛΛΩΤΗ


ΕΥΡΩΠΗ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ


Blogs
of the European
Commissioners


SIBYLLA
the secret
truth


ΤΟ athi
napoli.gr


egersis.com

EXOFTI
SIO.COM


ΑΔΙΑ
ΒΡΟΧΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

kopro
skyla


ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΝΕΑ


conto
georgis.com


athens.
indymedia.gr


ANTI
LOGOS GR


enkripto.com

enomenoi
bloggers


apnea.gr

ΙΔΕΟ
ΠΗΓΗ


drougos.gr

ΒΑΘΥ
ΚΟΚΚΙΝΟ


Λαϊκούρα news

ΑΝΙΧΝΕΥ
ΣΕΙΣ


NATIONAL
PRIDE


palmo
grafos.
comnews


roides.com

panosz.
wordpress.com


Lénfant
de la haute
de la mer


athens
ville.com


netakias.com

ΑΡΙΣΤΕΡΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΝΩΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ
ΙΔΕΩΝ .gr


Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΡΕ
ΔΩΣΕ


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΣΥΝΟΡΑ


ΜΕΣΑ
ΜΑΖΙΚΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΑΘΗΝΩΝ


πιτσιρικος

ΔΑΦΝΗ
ΧΡΟΝΟ
ΠΟΥΛΟΥ


ΙΑΣΩΝΟΣ

ΣΤΥΛΟΣ

NORTH
EPIRUS


Με Σύμμαχο
εσένα


ΑΕΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

fox, 2
magazine


Herr K

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ


Κατάληψη

orsr
Ο Δόκτωρ
Τζέκιλ και
ο κύριος Χάϊντ


Articles
And Thoughts


M.A.R.C
Review


archaeo
pteryx


Εβρίτης

ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΡΙ
ΛΟΓΟΤΕ
ΧΝΙΑΣ


DETE.GR

PATRAS
NEWS COM


PATRA
TORA.GR


PATRAS
TIME.GR


THE BEST.GR

ΠΕΛΟΠΟΝ
ΝΗΣΟΣ.GR


ΓΝΩΜΗ

Εφημερίδα Η Γνώμη.
Τα πρωτοσέλιδα των
ελληνικών εφημερίδων.


PALO.GR

ΟΙΚΟ
ΝΟΜΙΚΑ
BLOGS


tsantiri.gr

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ
ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ


ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ

fimotro

ΕΥΒΟΙΑ

ΑΝΕΜΟ
ΓΑΣΤΡΙ


ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

SISAKI

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΛΕΧΙΠ
ΤΟΤΟ


PRONEWS

defence-
point.gr


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ippolyte

Eleven gr

ΝΟΜΟ
ΣΦΑΙΡΑ


ΠΑΡΑΠΟ
ΛΙΤΙΚΗ


ΗΠΕΙΡΟΣ-
ΕΛΛΑΣ


ΔΥΝΑΤΟΣ

kolindros fire

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ


ΑΡΙΣΤΟ
ΦΑΝΙΣ


ΝΑΞΙΟΣ

ΒΟΛΟΣ TV

ΠΡΑΣΣΙΑ-
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΠΑΡΑΠΟΝΑ
ΡΟΔΟΥ


Greek alert

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΠΙΣΤΡΙ

DIMOTIKO
SAFARI


ΠΕΛΑΣΓΙΑ

ΣΚΑΘΑΡΙ

ΧΑΣΑΠΗΣ

NIKOS 63

ΕΛΕΥΣΗ
ΕΛΗΝΩΝ


Kentri
potideas


Ζουζου
news


ΕΛΛΗΝΟΠΑ
ΛΙΓΕΝΕΣΙΑ


army
alertness


ΒΑΘΥ
ΠΡΑΣΙΝΟ


ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ


ΠΕΛΕΚΥΣ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΘΕΜΑ
ΧΡΟΝΟΥ


SKANDA
LISTIS


Kepparou

ΓΑΡΓΑ
ΛΙΑΝΟΙ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ


ΚΟΝΣΕΡΒΟ
ΚΟΥΤΙ

ΘΑΛΑΜΟ
ΦΥΛΑΚΑΣ


ΖΕΙ ΔΩΡΟΝ

Hellenic
legion


Piazza
del popolo


ΒΕΝΤΕΤΑ

ΤΙΡΑ
ΜΟΛΑΣ


ΚΟΝΔΥ
ΛΟΦΟΡΟΣ


ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ

ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ

arena

alex
polis


ΑΝΤΙΚΡΥ

ΘΗΒΑ
NEWS


ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

greki.gr

ΞΕΣΠΑΩ

NEWS
LINE


ΤΟ ΠΕΡΙ
ΠΤΕΡΟ


ALMYROS

kanali 1

ΞΕΦΩΤΟ

ΕΧΩ ΝΕΑ

christos
sainis


vatola
kkiotis


ΤΥΧΑΙΟ
ΔΕΝ
ΝΟΜΙΖΩ


Salonica
news


ΤΟ ΠΕΙΡΑ
ΧΤΗΡΙ


ΣΗΜΑΝΤΡΑ

None news

ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΟΛΑ


gkourou

ΑΤΣΑ
ΡΑΝΤΟΣ


Brief news

Ramnousia

FILOLOGOS

ΚΡΑΧΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΤΡΕΛΟ
ΓΑΪΔΟΎΡΙ


svoura news

News
Piper


Α Dr. Seeng
Ανάλυσέ τα


KARDITSA
blogs spot


ΔΡΑΜΙΝΑ
ΝΕΑ


ΛΑΜΟΓΙΟ

Efenpress

ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΟ
ΒΗΜΑ


HELLENIC
REVENGE


THRAKI
DEVIL.COM

GREEK
TV LAND


GRΕΕΚ
CINEMA