ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ

intimacy-in-relationship-2

Για να διαβάσετε πιο πολύ για την οικειότητα πατήστε

Αποφεύγουμε την οικειότητα για να μη πλησιάσουμε κάποιον ψυχικά, έτσι δεν περιμένουμε τίποτα και προστατευόμαστε από το άγχος που προκαλείται από την αγάπη που μπορεί να αναπτυχτεί με την εγγύτητα. . Η αγάπη φέρνει χαρά και ζεστασιά, αλλά πάντα υπάρχει η περίπτωση της απόρριψης που μπορεί να μας πληγώσει.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας κάνουν να αποφεύγουμε τις στενές σχέσεις. Μερικοί από μας που έχουν μεγαλώσει σε προβληματικές καταστάσεις όπως: κάποιος από τους γονείς μας να είναι αλκοολικός ή οι γονείς μας να έχουν πάρει διαζύγιο. Άλλοι από μας ήρθαν σε στενή επαφή με κάποιον μία ή δύο φορές και τότε κάηκαν τόσο πολύ που αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα και πιο ασφαλές να μην έρθουν ποτέ σε στενή επαφή με κανένα. Άλλοι πάλι από μας έχουν μάθει να φεύγουν μακριά από σχέσεις που δεν είναι καλές για μας. Όμως αποφεύγοντας τη στενή σχέση και οικειότητα, αποκτούμε μία καταστρεπτική συνήθεια, που μας εμποδίζει να επιδιώκουμε την αγάπη και την στενή επαφή που πραγματικά θέλουμε και χρειαζόμαστε.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!