ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

love

Αλήθεια τι είναι η αγάπη ;Η αγάπη είναι σαν το διαμάντι, όπως το διαμάντι μπορείτε να το κοιτάξετε από διαφορετικές όψεις έτσι και η αγάπη μπορεί να είναι διαφορετική αναλόγως με τα αισθήματα των ανθρώπων. Στην κοινωνία μας η αγάπη βλέπεται σαν μια συναισθηματική βοήθεια που θα πάρουμε από κάποιον άλλο, κανένας δεν μας έχει μάθει να συγκεντρωθούμε στο εσωτερικό του εαυτού μας. Οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν συναισθηματικές ελλείψεις και προσπαθούν να συμπληρώσουν αυτές τις ελλείψεις με το να ερωτεύονται κάποιο άλλο πρόσωπο. Ό,τι τους λείπει ψάχνουν να το βρουν στο άλλο άτομο.

Αν κάποιο πρόσωπο πει σε κάποιο άλλο «σε αγαπώ» και νοιώθει ανεπαρκές θα τείνει να χειραγωγεί αυτό το πρόσωπο. Αν νοιώθει επαρκές θα αφήσει το άλλο πρόσωπο να είναι πιο ελεύθερο συναισθηματικά. Αν κάποιος παντρευτεί κάποιον άλλο επειδή νοιώθει μοναξιά σίγουρα τότε έχει κάνει μεγάλο λάθος διότι εδώ δεν υπάρχει πραγματική αγάπη, μάλλον είναι ένα συναίσθημα ζεστασιάς το οποίο προέρχεται από το σπάσιμο του φράγματος που είχε κρατήσει αυτό το άτομο να έχει στενές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Μερικές φορές κάποιο πρόσωπο δεν αγαπάει το άλλο αλλά την εικόνα που έχει εξιδανικεύσει για αυτό το πρόσωπο. Όταν η διαφορά συνειδητοποιείται, αυτό το πρόσωπο βγαίνει από την αυταπάτη που είχε, δεν είναι ερωτευμένο πια και η σχέση διαλύεται .

Αν το κέντρο της αγάπης σας είναι ο σύντροφος σας και η σχέση σας διαλύεται ο πόνος σας φαίνεται αβάσταχτος διότι το κέντρο που σας έδινε την αγάπη δεν υπάρχει πια. Αν έχετε μάθει να αγαπάτε τον εαυτό σας ακόμα θα νοιώθετε πόνο αλλά θα είναι πιο ήπιος. Το διαζύγιο είναι πάρα πολύ τραυματικό για εκείνους που δεν έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτόν τους. Καταλήγουν να νοιώθουν ότι δεν μπορούν να αγαπηθούν η ότι είναι ανίκανοι να αγαπήσουν άλλο πρόσωπο.

Έχετε σκεφθεί πως μαθαίνουμε να αγαπάμε κάποιο άλλο πρόσωπο; Τι προκαλεί τα αισθήματα αγάπης για αυτό το άλλο πρόσωπο να αρχίσουν ξαφνικά ή σιγά- σιγά; Ίσως μια ευγενική και με λεπτότητα πράξη την οποία έκανε αυτό το άτομο και ανταποκρινόταν στης ανάγκες σας, και σας έκανε να αισθάνεστε ωραία . Τι θα συνέβαινε αν κάνατε αυτά τα πράγματα για τον εαυτόν σας; Αν βάζατε κάποιο χρόνο αύριο στην άκρη για να κάνετε κάτι που σας κάνει να νοιώθετε πολύ ωραία, αυτό θα μπορούσε να είναι μια αρχή να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας πιο βαθιά και αποτελεσματικά .Αν μπορείτε να αποφασίσετε ότι είναι εντάξει να αγαπάτε τον εαυτό σας και δεν είναι εγωιστικό ή εγωκεντρικό , τότε μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά και να έχετε αισθήματα αγάπης για τον εαυτό σας.

Η ανάπτυξη που θα έχετε κατορθώσει θα είναι για τον εαυτό σας και κανένας δεν θα μπορεί να την πάρει από σας. Θα έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και δεν θα είστε στο έλεος κανενός. Αφήστε τον εαυτόν σας να αισθανθεί αυτήν αγάπη για λίγο καιρό. Δεν είναι μόνο εντάξει να αγαπάτε τον εαυτόν σας, αλλά είναι ο τρόπος που θα έπρεπε να ήταν η ζωή. Προσοχή όμως! Κι εδώ ισχύει η αρχή: «Παν μέτρο άριστο.»

Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!