ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

cheating_wives_04

Η συζυγική απιστία είναι ένα φαινόμενο συχνό στην σύγχρονη κοινωνία μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι 25% των ανδρών και 15% των γυναικών είχαν εξωσυζυγική εμπειρία. Η απιστία είναι ένας από τους κύριους λόγους που το ζευγάρι χωρίζει. Μερικά ζευγάρια όμως κατορθώνουν να ξεπεράσουν την απιστία και να κάνουν τις σχέσεις τους καλύτερες. Στις πιο πολλές περιπτώσεις τα άτομα διαπράττουν την απιστία όταν η σχέση δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες τους και περιμένουν από τον /τη σύντροφό τους να τους δώσει κάτι που δεν μπορούν να δώσουν. Οι άνδρες τις πιο πολλές φορές απατούν τις συζύγους τους για να δείξουν ότι είναι άντρες και οι γυναίκες όταν παραμελούνται ή θέλουν να εκδικηθούν την απιστία του άνδρα.
Την απιστία μερικοί τη χρησιμοποιούν σαν βαλβίδα ασφάλειας που μπορεί να τους ανακουφίσει από την ένταση, χωρίς τη διάλυση του γάμου. Συνεχίζοντας όμως αυτή την συμπεριφορά νιώθουν ακόμη πιο περισσότερη αναστάτωση, σωματική ένταση και τύψεις. Για να ελευθερωθούν από αυτή τη σύγκρουση πρέπει να προσπαθήσουν να καταλάβουν ποιο είναι αυτό το άτομο που έχει σημασία για τον εαυτό τους και να κοιτάξουν όχι μόνο τις ανάγκες τους, αλλά και τις ανάγκες των άλλων.
Η απιστία όμως δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να είναι ερωτική, μπορεί να είναι και συναισθηματική, δηλαδή ένα άτομο να επενδύει την πιο πολύ συναισθηματική ενέργεια του σε κάποιο άλλο άτομο του αντίθετου φύλου, αντί να την επενδύει στον /στην σύζυγό του /της. Με την πάροδο του χρόνου όμως υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί αυτή η σχέση σε ερωτική.
Είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν μας απατάει κάποιος. Μερικές ενδείξεις από την πλευρά των ανδρών είναι να μη γυρνούν στο σπίτι τη συνηθισμένη ώρα, να μην κάνουν διάλογο, και να νευριάζουν εύκολα. Από την πλευρά των γυναικών είναι η άρνηση να έχουν σεξ.
Η απιστία μας δημιουργεί, υποψίες, έλλειψη εμπιστοσύνης, ανασφάλεια, κτητικότητα, σύγχυση για το ρόλο που πρέπει να παίξουμε για το φύλο μας, ενοχή αν έχουμε παραβιάσει τη συμφωνία του γάμου και ένα συναισθηματικό χάος που μας εμποδίζει να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα που έχουν σχέση με τη δουλειά ή με τα παιδιά μας.
Τα παιδιά υποφέρουν από την απιστία των γονέων τους. Συνήθως νιώθουν υπεύθυνα για την απιστία και τους δημιουργούνται συναισθηματικά προβλήματα. Η απιστία επηρεάζει τα αισθήματά τους για τους γονείς τους. Επίσης μπορεί να επηρεάσει το ρόλο τους ως μελλοντικούς συντρόφους αρκετά χρόνια αργότερα.
Μετά την απιστία το ζευγάρι χρειάζεται να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και θάρρος για να ξεπερασθεί το πρόβλημα, και να επουλωθούν οι ψυχικές πληγές του. Συγκεκριμένα: Το άτομο που έχει κάνει την απιστία πρέπει να σταματήσει τον παράνομο δεσμό και να πληροφορεί τον /τη σύντροφό του για όλες τις δραστηριότητες του. Ό /Η σύντροφος του /της να εγκαταλείψει το ρόλο του θύματος εναντίον του θύτη και να υπάρχει επικοινωνία ανοικτή στο ζευγάρι. Να υπάρξει καταγραφή και ανάλυση των συμπεριφορών μέσα στο ζευγάρι που πρέπει να αλλάξουν. Το ζευγάρι να είναι πιο ρομαντικό μεταξύ του και να προσπαθεί να μοιρασθεί ελπίδες και όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η απιστία για να λυθεί χρειάζεται, συνεργασία και κατανόηση και από τους δύο συντρόφους Αν δεν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία τα προβλήματα θα συσσωρεύονται και η απιστία θα επαναλαμβάνεται. Η σωστή προσέγγιση των προβλημάτων και η επαγγελματική βοήθεια, μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να ξαναβρεί το δρόμο του.

Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!