ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

thI87ML2MT

Όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι, αυτό που παρατηρούμε είναι, ο χώρος σε κάθε δωμάτιο να είναι να είναι όμορφος και εντυπωσιακός. Στα υπνοδωμάτια μπορεί να γίνει από το χρωμάτισμα των τοίχων , και το πάτωμα να είναι απο γρανιτοπλακάκι ή πορσελενάτο πλακάκι. Στην κουζίνα, και στο λουτρό μπορεί να τοποθετηθούν πλακάκια τοίχου και δαπέδου που μπορεί να κάνει το χώρο να δείχνει μια ιδιαίτερη ζωντάνια. Τα πλακάκια δεν είναι εφεύρεση του σύγχρονου κόσμου. Χρησιμοποιούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων στην Βαβυλώνα, Περσία, Αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, μετά στον Ισλαμικό κόσμο και μετά στην Ευρώπη τον 11ον αιώνα πρώτα από τους Ισπανούς. Στην εποχή μας ο κάθε νοικοκύρης προσπαθεί να δώσει ένα χαρακτηριστικό τόνο στην κουζίνα του, στο λουτρό, τζάκι κ.λ.π. διαλέγοντας τα κατάλληλα πλακάκια.
Η κουζίνα μπορεί να καλλωπισθεί με πλακάκια τοίχου που να είναι όχι μόνο εκθαμβωτικά, αλλά και να προστατεύουν τους τοίχους από τα πιτσιλίσματα νερού και από ατσαλιές μαγειρέματος και να σου αφήνουν καμιά ανησυχία για κηλίδες. Η επιλογή του πατώματος της κουζίνας είναι επίσης ζωτικής σημασίας, διότι η λανθασμένη επιλογή θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Ένα ολισθηρό πλακάκι στο πάτωμα μπορεί να οδηγήσει ενδεχομένως σε γλίστρημα και πέσιμο, καθιστώντας τη δουλειά της νοικοκυράς επικίνδυνη..
Η επιλογή πλακακιών κουζίνας θα μπορούσε να γίνει από βινύλιο, lamina σκληρό ξύλο και άλλες παραλλαγές πλακακιών και πέτρας. Τα πλακάκια πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένα που να είναι άνετα στα πόδια σας, και να ταιριάζουν με τα κατάλληλα χρώματα του σπιτιού σας, ν’ αντέχουν τις ατσαλιές προπαντός αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, ν’ αντέχουν στο χρόνο και συνδυάζομε με τα ντουλάπια, τις συσκευές και πάγκους της κουζίνας να δίνουν ένα ιδιαίτερο τόνο ομορφιάς.
Στο λουτρό το είδος πλακακιών συνδιαζόμενο με το είδος καθαρισμού των απορρυπαντικών μπορεί να κάνει το λουτρό να φαίνεται απολύτως αστραφτερό. Υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες σε πλακάκια μπάνιου. Πορσελάνη, κεραμικά, γρανίτη, μπετόν, tera cota, και μάρμαρο που είναι τa συνηθισμένα πλακάκια λουτρού σε πολλά σπίτια.

Το ζήτημα του ποια από αυτά τα πλακάκια είναι τα καλύτερα εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις. Συγκεκριμένα πλακάκια που προτιμώνται σε ορισμένα σπίτια από τον προηγούμενα αιώνα χρησιμοποιούνται επειδή είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν κίνδυνο να πέσει κάποιος /α. Είναι εύκολο να τα σαρώσει κάποιος /α χρησιμοποιώντας μια σκούπα. Αλλά είναι δύσκολο να διατηρήσει κανείς το δάπεδο καθαρό γιατί υπάρχουν αρκετά σημεία για τα βακτηρίδια να κρυφτούν. Για λόγους καθαριότητας και ομορφιάς οι άνθρωποι έχουν μια κλίση για το μάρμαρο, την πορσελάνη και τα κεραμικά. Αυτό είναι επειδή είναι εύκολο να καθαριστούν και να διατηρηθούν καθαρά. Η πορσελάνη και κεραμικά πλακίδια βρίσκονται σε λευκό χρώμα και συνεπώς είναι εύκολο να δει κανείς λακέδες. Αν και αυτά τα πλακάκια του μπάνιου προτιμώνται δημιουργούν αρκετά προβλήματα. Ένα από τα προβλήματα που δημιουργούν είναι ότι κάποιος μπορεί να γλιστρήσει. Έτσι ένα γλίστρημα μπορεί να προκληθεί όταν κάποιος πατήσει σε ένα σαπούνι. Επομένως, οι σχεδιαστές μάχονται να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ της οπτικής έλξης, της κεραμικής, της πορσελάνης, του μαρμάρου και της ασφάλειας.