ΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΩΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΑΣ KAI ΚΑΤΑΛΗΓΕΤΕ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Αυτές οι ασκήσεις είναι μόνο για άτομα που πνίγουν πάντα τον θυμό τους. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για κάποιους που θυμώνουν εύκολα και θέλουν να δικαιολογηθούν για τον θυμό τους . Σε άλλο άρθρο θα διαβάσετε για τη διαχείριση του θυμού.
Ο κύριος κανόνας είναι ότι πρέπει να εκφράζετε τον θυμό σας στον τόπο και στον χρόνο που ταιριάζει. Η καταπίεση του θυμού προκαλεί πάντα άγχος, είτε επειδή θα ξεσπάσετε σε κάποιον που δεν σας έφταιξε που συχνά οδηγεί αργότερα σε αισθήματα ενοχής και μεταμέλειας, είτε επειδή θα το κρατήσετε μέσα σας. Μπορείτε να μάθετε να εκφράζετε θυμό με μια σειρά από απλές ασκήσεις στις οποίες θα πρέπει να σας βοηθήσει κάποιος φίλος ή συγγενής σας.
1.Θυμός με αριθμούς .
Σ’ αυτή την άσκηση, καυγαδίζετε χρησιμοποιώντας αριθμούς αντί για λέξεις βάζοντας σε κάθε αριθμό όσο περισσότερο αίσθημα και θυμό μπορείτε.
2. «Δώσε μου την πετσέτα».
Σ’ αυτή την άσκηση πιάνει ο καθένας σας τη μια άκρη μια πετσέτας και αρχίζετε να την τραβάτε και να φωνάζετε θυμωμένα ο ένας στον άλλο . «Δώσε μου την πετσέτα».
3. Προσβολές και βρισιές.
Σ’ αυτή την άσκηση πετάτε με την σειρά βρισιές ό ένας στον άλλο του τύπου, «ηλίθιε βλάκα…, σε σιχαίνομαι…, δεν σε αντέχω άλλο… Συνεχίστε για πέντε ή δέκα λεπτά βάζοντας όσο περισσότερο συναίσθημα μπορείτε.
Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!

Αναρτήθηκε 01/10/2018!