ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Phila Unemployment Project

Στην ανεργία συνήθως δεν έχουμε μόνο την απώλεια του εισοδήματος και ασφάλειας. Έχουμε τα ίδια συναισθήματα που νιώθουμε όταν έχουμε ένα διαζύγιο ή θάνατο αγαπημένου προσώπου. Περνάμε τα στάδια του θρήνου, της χαμηλής αυτό-εκτίμησης, και αντιμετωπίζουμε νέα προβλήματα όπως και στις άλλες μεγάλες απώλειες. Πολλές φορές τα αισθήματά μας αλλάζουν απότομα. Ανησυχούμε πολύ για τα χρήματα και δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας. Νιώθουμε ανησυχία, κατάθλιψη, θυμό και οι ελπίδες μας γίνονται όλο και πιο φευγαλέες.
Εάν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί για πολύ καιρό είναι πιθανόν να έχουμε τα εξής συμπτώματα : κούραση, ανησυχία, υπέρ-επαγρύπνηση και βιασύνη, αύξηση των ποσοστών θανάτου, μεγάλα ποσοστά πανικού, κατάχρηση τοξικών ουσιών, σεξουαλική ανεπάρκεια, αύξηση στην κατάθλιψη και στις αυτοκτονίες, απώλεια προσωπικού ελέγχου, μείωση εμπιστοσύνης και προσωπικής επίδρασης, περιορισμό εξουσιοδότησης, αύξηση καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, υποχονδρία και αύξηση χρησιμοποίησης των υπηρεσιών υγείας. Επίσης ατυχήματα διότι αν ένα άτομο έχει στρες είναι πιο πιθανόν να κάνει λάθος.

Για να διαβάσετε πιο πολύ για την ανεργία πατήστε

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!