ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

OnlineDating1

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε πως συνήθως γίνεται η επιλογή του ερωτικού συντρόφου στους περισσότερους από μας συνειδητά ή ασυνείδητα. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να επιλέξουμε το σωστό σύντροφο, τι πρέπει να κάνουμε;

Πρώτα πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να του έχουμε εμπιστοσύνη, σεβασμό και να είμαστε ειλικρινείς μαζί του, να ξέρουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, δηλαδή, τι ικανότητες, δυνάμεις, αδυναμίες και προτερήματα έχουμε και μετά να ψάξουμε να βρούμε το σύντροφο για μας.

Έπειτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εκκρεμή προβλήματα από το παρελθόν. Μπορεί να είναι προβλήματα που προέρχονται από τη παιδική μας ηλικία ή προβλήματα από προηγούμενο δεσμό.

Γιατί θέλουμε μία σχέση με ένα σύντροφο; Να μας γεμίσει το κενό που νιώθουμε μέσα μας; Αν έχουμε ένα κενό μέσα μας, ο σύντροφός μας δε θα μπορέσει ποτέ να το αναπληρώσει. Πρέπει μόνοι να κοιτάξουμε μέσα μας και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Στις σχέσεις υπάρχει αγάπη, όταν και οι δύο σύντροφοι ήδη είναι ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους.

Είμαστε διατεθειμένοι να αγωνισθούμε για τη σχέση; Η σχέση χρειάζεται ενδιαφέρον και καθημερινή προσπάθεια από το κάθε σύντροφο για να επιβιώσει.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε το σύντροφο. Στα πρώτα ραντεβού θα πρέπει να έχουμε συζητήσει για τα όνειρα, τους σκοπούς, το τρόπο ζωής, χόμπι, οικονομικά, θρησκευτικά και πολιτικά μας πιστεύω και αν θέλουμε παιδιά. Αν θέλουμε να παντρευτούμε δεν πρέπει να χάνουμε το χρόνο μας με κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει ο γάμος. Πολλές σχέσεις έχουν τελειώσει, επειδή οι σύντροφοι προχώρησαν χωρίς να μιλήσουν για αυτά τα θέματα. Η αλήθεια και η εντιμότητα έχουν μεγάλη σημασία. Δεν μπορούμε να κτίσουμε τη ζωή μας στο ψέμα. Πως αποφασίζουμε ποιο είναι το σωστό άτομο για μας; Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως τα ραντεβού είναι σαν μία συνέντευξη που δίνουμε για να προσληφθούμε σε μία ιδιωτική επιχείρηση. Μερικοί άνθρωποι τα πάνε πολύ καλά στη συνέντευξη, ενώ άλλοι δεν τα πάνε και τόσο καλά. Για αυτό θα πρέπει να έχουμε και άλλα ραντεβού προκειμένου να εξακριβώσουμε τις πληροφορίες που θέλουμε.

Όταν βγαίνουμε σε ραντεβού με κάποιο άτομο του αντιθέτου φύλου, είναι φυσικό να προσπαθήσουμε να δώσουμε μία καλή εντύπωση σε αυτό το άτομο. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ψάχνουμε να βρούμε κάποιο άτομο με κάποια χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Για αυτό θα πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας; Έχει αυτά τα χαρακτηριστικά; Βλέπουμε σε αυτό το άτομο κάτι που δεν μας αρέσει;

Ο φόβος ότι θα μείνουμε για πάντα μόνοι μερικές φορές μας κάνει να επιλέξουμε κάποιον που δεν μας ταιριάζει καθόλου. Αυτός όμως είναι ο χειρότερος τρόπος, διότι η σχέση μετά από λίγο θα παρουσιάζει προβλήματα. Θα πρέπει να ψάχνουμε ένα άτομο που να καταλαβαίνει τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας, να μας συμπαραστέκεται, να ενδιαφέρεται για τη προσωπική μας ανάπτυξη, να το εμπιστευόμαστε και να μπορούμε να εκφραστούμε χωρίς να έχουμε το φόβο, ότι θα έχουμε κάποια συνέπεια. Ωστόσο επειδή ποτέ δεν θα μπορέσουν τα πράγματα να είναι ακριβώς όπως τα θέλουμε, θα πρέπει να ξέρουμε ποια χαρακτηριστικά προσωπικότητας που έχει το άτομο μπορούμε να δεχτούμε, και ποια όχι.

Η συμπεριφορά του ατόμου που μας ενδιαφέρει προς τους ανθρώπους τριγύρω του θα πρέπει να μας κινήσει τη προσοχή. Το πιο σημαντικό πράγμα μέσα στο γάμο, είναι να μπορεί κάποιος να δώσει. Αν δεν έχει αυτή την ικανότητα θα το διαπιστώσουμε βλέποντας πως μεταχειρίζεται τους άλλους τριγύρω του και προπαντός αυτούς που δεν έχει την ανάγκη τους να είναι αγαπητός όπως ταξιτζήδες, σερβιτόροι, υπάλληλοι καταστημάτων κ.λ.π. Τους εκτιμάει; Τους σέβεται; Αν έχει αρνητική συμπεριφορά προς αυτούς, θα έχει την ίδια συμπεριφορά και σε μας.

Τέλος αν υπάρχει κάτι στο άτομο που συνδεόμαστε ερωτικά και δεν μας αρέσει αρκετά και νομίζουμε ότι θα το αλλάξουμε όπως θέλουμε εμείς μετά το γάμο, τότε καλύτερα να μην παντρευτούμε αυτό το άτομο διότι σίγουρα θα αλλάξει, αλλά προς το χειρότερο.

Η επιλογή του συντρόφου δεν είναι και τόσο εύκολη, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από ότι της δίνουμε στη σημερινή εποχή. Η αλήθεια είναι ότι όσο και να σχεδιάζουμε μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Με κάποια υπομονή όμως, λίγη λογική, προσοχή και συνειδητοποίηση των αισθημάτων μας θα μπορούσαμε να αποφύγουμε πολλά προβλήματα που πιθανόν να συναντήσουμε στο μέλλον.

Για να δείτε σύντομες απαντήσεις σε ψυχολογικά ερωτήματα πιέστε εδώ.

Copyright Tomyalo.com. All Rights Reserved.
This work may not be copied, reproduced, or used without written permission by the author.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος, το έργο αυτό δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, αναπαραχθεί ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς γραπτή άδεια από το συγγραφέα!